Ak Parti Sakarya Aday Tanıtım Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti ailesinin siyasi tuzaklara alışık olduğunu belirterek, "Tuzaklara karşı ne kadar şerbetli olduğumuzu akıllarından çıkardılar. Biz bunları gördük ve aştık, aşmaya devam edeceğiz. bunu da hep beraber yapacağız" dedi.

İslam, Serdivan Spor Salonu'nda partisinin Sakarya Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin büyük bir siyasi tecrübeye sahip olduğunu anlattı.
AK Partinin, ulu bir çınarın bu çağdaki en güçlü damarı olduğunu ifade eden İslam, "Selçuklu çınarı, Osmanlı çınarı, Cumhuriyet çınarının en güçlü damarıdır. Köklerimiz o kadar derin, siyasi tecrübemiz o kadar engin ve yapmak istediklerimiz o kadar güzel ve büyük ki. Biz bu köklerden güç alıyoruz. Allah'ın izniyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da savrulmadan ve eğilmeden büyük bir kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

İslam, AK Parti olarak asla rehavete kapılmadıklarını söyledi.

Bugüne tüm insanları kucaklayan bir siyasi anlayış gösterdiklerini vurgulayan İslam, "Bizim üzerimizden milletimize ve değerlerimize saldırmak isteyenler, bizi birbirimize düşürmek ve fitne sokmak isteyenler bizi tanımıyor. Tuzaklara karşı ne kadar şerbetli olduğumuzu akıllarından çıkardılar. Biz bunları gördük ve aştık, aşmaya devam edeceğiz. bunu da hep beraber yapacağız" diye konuştu.

- "Önümüzdeki süreç, çok önemli"
İslam, 30 Mart yerel seçimlerini büyük bir başarıyla tamamlayacaklarını belirtti.

Türkiye'nin 30 Mart'ta demokrasi sınavı vereceğine işaret eden İslam, "Demokrasinin namusunun sandık olduğunu herkese göstereceğiz. Bu seçimde 30 büyükşehir belediyesi için mücadele edeceğiz. Bu büyükşehir belediyelerinin nüfusu, toplam nüfusumuzun yüzde 76'sını oluşturuyor. Bu nedenle büyükşehirlerdeki partililerimizin üzerine biraz daha fazla yük düşüyor" diye konuştu.

İslam, sözlerini şöyle tamamladı:
"AK Parti iktidarı, halkın refahı için çalışmadı sadece, ecdadımızın hayal ettiklerini yapmaya çalıştı. Her alanda yükselebilmek için pek çok politikayı devreye soktu. Bu politikaları, daha da geliştirmek için çalışıyoruz. 2002'de sosyal yardım ve hizmetler için toplam 1 milyar 376 milyon liralık kaynak ayrılırken, bugün bu rakam 22 milyar 645 milyon liraya yükseldi. Yani 22 kat. Engellilere yönelik en kapsamlı çalışmayı yürüttük. Evlerinde bakılan 426 bin engellimiz var. Bizden sosyal destek alan ayrıca 540 bin engellimiz var. Özel bakım merkezlerinde devlet himayesinde bakılan yaklaşık 10 bin engellimiz var. Bunu da siyasi istikrar sayesinde yaptık. Sizler, bizim arkamızda durduğunuz için yaptık.
AK Parti çatısı altında sadece hizmet ve kardeşlik var. Tüm sorunları da bu şekilde çözeceğimize söz veriyoruz. Eserlerimizle övündük, bundan sonra da yeni eserler bırakacağız. Ülkemiz ve milletimiz için çalışanların kalplerinde unutulmaz izler bırakmak istiyoruz. 12 yıllık iktidarımızda yaptıklarımızı, halkımızın desteğiyle yaptık."
Kaynak: AA