Polatlı'da Tatilde Çocuklar İçin Tiyatro

Polatlı Belediyesi, yarıyıl tatiline giren öğrenciler için çocuk tiyatrosu etkinliği düzenledi.

Belediye 13 Eylül Kültür Merkezi'nde Mehmet Tahir İkiler'in yazıp yönettiği "Tarih Dede anlatıyor" adlı oyun sahnelendi. Oyun arasında çocuklara, Polatlı Belediyesi kültür yayınları arasında neşredilen "Hâlâ Anlatacak Masallarımız var" kitabı hediye edildi.
İkiler'in yazıp yönettiği "Tarih Dede anlatıyor" oyunu, 20 kişilik bir ekip tarafından sahneye konuldu.
Gösteriyi Belediye Başkanı Yakup Çelik de bir süre izledi ve çocuklara kitap hediye etti.
Çelik, yarıyıl tatiline giren öğrencilere çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve oyunu izlemeye gelen her çocuğa TRT ve TYB'yle birlikte geçen yıl düzenledikleri masal yazma yarışmasında derece alan eserlerden oluşan kitabı hediye ettiklerini söyledi.

Çocukların ruhuna uygun, aynı zamanda onların milli karakterini etkileyecek şekilde tiyatro eserlerini ücretsiz izlettirdiklerini belirten Çelik, "Çocuklarımız, ailesiyle beraber geliyor. Bu yarıyıl tatilinde bir ödül gibi ücretsiz izliyor. Bunun çok hususi bir özelliğinin olduğunu düşünüyorum. Yani köklerimiz olmazsa göklerimiz olmaz diyorum. Köklerle buluşmadıkça, köklerimizden o damardan yeterince beslenmedikçe biz göğe çıkma bilimde, teknolojide, ileriye gitme, çağdaş düzeyin üzerine çıkma imkanını bulamayız. O bakımdan çocuklarımızın tarihimizle buluşması, bu masalda da böyle tarih temalı tiyatro da da bu böyle. İnsanımızı geleneğiyle, inancıyla buluşturmanın ayrı bir tadı var. Ayrı bir hazzı var. Oradan beslenerek, o köklerden beslenerek geleceğimizi yeniden şekillendiriyoruz. Yeniden kuruyoruz" diye konuştu.

Oyun, 27 Ocak'ta 13.00, 15.00 ve 18.00'de yeniden sahnelenecek.
Kaynak: AA