'Okul Bahçemde Hayat Var Projesi'

Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, "Okul Bahçemde Hayat Var Projesi" kapsamında Yerköy'de 8 okulda yapılan oyun ve spor parklarında inceleme yaptı.

Yerköy Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, TOKİ İlköğretim Kurumu'ndaki parkı inceleyen Şahin, finansmanı SODES Programı'ndan sağlanan "Okul Bahçemde Hayat Var Projesi" kapsamında kurulan oyun ve spor aletlerinin öğrencilere katkı sağladığını söyledi.

Yerköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte hazırladığı projenin çok faydalı olduğunu ifade eden Şahin, SODES'ten 10 bin 640 lira aktarıldığını dile getirdi.
Şahin, şöyle konuştu:
"Yerköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan proje ile 8 okulumuzun bahçesinde kurulan oyun ve spor aletlerini yerinde görmek için ilçeye geldik. Okul saatlerinde öğrenciler tarafından kullanılacak olan parkların tatil günlerinde mahallelere de hizmet verecek olması bizleri mutlu etti. Halkımıza SODES tarafından hibe edilen bu parkların korunması da yine bizlere düşmektedir. Uzun yıllar hizmet edecek olan bu park alanlarının tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."
Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök ise finansmanı SODES Programı kapsamında sağlanan yapılan oyun ve spor aletlerinin Atatürk, Namık Kemal, TOKİ, Şehit İbrahim Yıldız, Reşat Akyön İlkokulu ile 80| Yıl Nurdoğdu Ortaokulu ve Şehit Mehmet Tez Anadolu Lisesi'nde konulduğunu ifade ederek, öğrencilere ve mahalle sakinlerine hizmet verdiğini söyledi.

İnceleme programına, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz da eşlik etti.
Kaynak: AA