Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin 3. Yıl Dönümü

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve darbe karşıtı "Devrim Yolu Cephesi", devrimin 3. yıl dönümünde düzenlenen etkinliklerden çekildiğini açıkladı.

Devrim Yolu Cephesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, polisin sert müdahalesinin ardından göstericileri korumak için böyle bir karar alındığı belirtildi.
Tüm Devrim Yolu Cephesi mensuplarına sokaklardan çekilme çağrısı yapılan açıklamada, "Görüşünü dile getirmeye çalışanlara yönelik kullanılan aşırı şiddet, büyük bir suçtur. Böylece mevcut yönetimin diğer suçlarına bir yenisi daha eklenmiş oldu" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ayrıca, halihazırdaki yönetime karşı başlatılan mücadelenin henüz bitmediği ve devam edeceği kaydedildi.
AA muhabirine konuşan Devrim Yolu Cephesi yöneticilerinden Muhammed Kasas, polisin göstericilere göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullanarak sert müdahalede bulunduğunu söyledi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak kaynakları gösterilerde ölenlerin sayısının 26 olduğunu belirtirken, Sağlık Bakanlığı ise 7 kişinin öldüğünü açıklamıştı.
Kendilerini "Üçüncü Yol", "Üçüncü Meydan" ve "Üçüncü Doğuş" olarak tanımlayan çeşitli grup ve siyasi parti üyesi aktivistlerin oluşturduğu "Üçüncü Akım", Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) ve mevcut yönetime karşıtlığıyla tanınıyor.
Devrim Yolu Cephesi, 6 Nisan Hareketi ve Güçlü Mısır Partisi gibi siyasi oluşumları bünyesinde barındıran Üçüncü Akım, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e karşı yapılan 25 Ocak Devrimi ve İhvan aleyhinde düzenlenen 30 Haziran gösterilerine de katılmıştı.
Kaynak: AA