Çankaya’da Park Yapımları Sürüyor

Çankaya‘ya 1 milyon metrekare yeşil alan kazandıran Çankaya Belediyesi, Gökkuşağı ve Huzur mahallelerinde yeni park yapımına başladı.

Belediye, Huzur Mahallesin’de yapımını tamamladığı Şehit Binbaşı Yavuz Başayar Parkı’nı da yakında hizmete açacak.

Gökkuşağı Mahallesi’nde yapımı süren Gökkuşağı Gündüz Bakımevi karşısındaki dev alanda park yapımı çalışmasına başlayan Çankaya Belediyesi Huzur Mahallesi Pazar yeri yanındaki yeşil alanı da park ve yeşil alan olarak inşa ediyor.

Ülke tarihine geçen önemli kişi ve olayları unutulmaz kılmak amacıyla isimlerini Çankaya’da yapılan parklarda yaşatan Çankaya Belediyesi 17 Ağustos 2011 de Hakkari Çukurca’da mayın tuzağına düşerek 7 askeriyle birlikte şehit olan Şehit Binbaşı Yavuz Başayar’ın adını da Huzur Mahallesi’nde yapımı tamamlanan bir parkta yaşatacak.

Çankaya Belediyesi, Gökkuşağı Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik alanda yapımına başladığı park alanının yanı sıra Huzur Mahallesi’nde de bin 850 metrekarelik alanı park ve yeşil alana dönüştürüyor. Gökkuşağı Mahallesi’nde yapımına başlanan park, inşaatı bitmek üzere olan Gökkuşağı Gündüz Bakımevi’nin tam karşısında olması dolayısıyla da bakımevi çocuklarının önemli bir oyun alanı olacak.
Kaynak: İHA