Şeker-iş Sendikasından Kadro Talebi

Şeker-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanı Ali Çufadaroğlu, "Fabrikamızın üretim yapabilmesi ve geçici işçilerin daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için acilen kadro ihtiyacımızın karşılanmasını istiyoruz" dedi.

Çufadaroğlu, şubede gazetecilere yaptığı açıklamada, 1963 yılında üretime başlayan fabrikanın bacasının tütmesini istediklerini söyledi.

Kastamonu Şeker Fabrikası'nın 90'lı yıllarda bin kişiye yakın çalışanı şuanda ise 175 daimi 155 geçici işçi ile bacasını tüttürmeye çalıştığını ifade eden Çufadaroğlu, şunları kaydetti:
"Geçici işçilerimiz 2007 yılında çıkan kanuna göre 170 günden fazla çalışamamaktadır. Revizyonu ve kampanyamızı 250 taşeron işçi, başka fabrika ve illerden gelen 100 görevli ile yürütmek zorunda kalmaktayız. Bu yüzden fabrikamız ekonomik olarak ta çökertilmektedir. Geçici işçilerimizin hepsi en az 25 yıllık olmasına rağmen SGK primleri yılda 150-160 gün çalışarak emekliliklerini de dolduramamaktadır. 5 aylık çalışma sürelerinde ki elde ettikleri kazançla geri kalan günlerinin SGK primlerini yatırmakta evinin geçimine katkı yapamayarak çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını dahi karşılayamamaktadır. Fabrikamızın üretim yapabilmesi ve geçici işçilerin daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için acilen kadro ihtiyacımızın karşılanmasını istiyoruz."

Kaynak: AA