Muhtarlar Ödeneğin Artışından Memnun

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Balkan ve Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Şeref Ateşli, köy ve mahalle muhtarlarının uzun zamandan beri beklediği muhtar ödeneklerinin artmasının muhtarlar arasında memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Muhtarlar Ödeneğin Artışından Memnun

Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Balkan, "Muhtarlık gönül rızasıyla olur, para pek fazla göz önünde bulundurulmaz ve rant kapısı değildir. Muhtarlarımız son zamanlarda sıkıntılar içerisindeydiler. Muhtarlar Derneği olarak bu sıkıntıyı hükümetimize ilettik. Hükümetimiz sıkıntılarımızı kayıtsız kalmayıp 2005 yılında olduğu gibi 2014 yılında da ödeneklerde artış sağladı. Bu anlamda, başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilgili bakanlarımıza, yasa üzerinde çalışan ismini sayamadığım tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’’dedi.

"ÖDENEKLE BİRLİKTE MUHTAR ADAYI SAYISI DA ARTTI"
Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Şeref Ateşli, geçen seçimlerde birçok köy ve mahallelerde 2-3 aday olduğunu ödeneğin artmasıyla birlikte muhtar adaylarının sayısında da artış olduğunu ifade ederekk, "Şimdi bazı köylerimizde 7’den fazla aday var. Bu aday bolluğunu torba yasası ile muhtar ödeneklerinin iyileştirilmesine bağlıyorum. Her aday mahallesinde harıl, harıl çalışıyor. Afişler, broşürler basılmaya başlandı. Muhtarlık seçimlerinin oldukça heyecanlı geçeceğine inanıyorum’’dedi.

Kaynak: İHA