Köşk’ün Anneleri Sertifikalı Oldu

Aydın’ın Köşk ilçesinde düzenlenen Aile Eğitimi Programını başarıyla tamamlayan annelere sertifikaları törenle verildi.

Köşk’ün Anneleri Sertifikalı Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanan ve çocuk sahibi anne babalara verilen ‘Aile Eğitimi Programı’ kapsamında Aydın’ın Köşk ilçesinde otuz veliye kurs verildi.

Köşk Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Aile Eğitimi programı 14 hafta sürdü. Kurslara devam eden otuz kursiyere “Çocuk Eğitimi’nden Ergenlik Dönemi Psikolojisi”ne kadar çeşitli konularda eğitim verildi.

Kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler, Köşk Halk Eğitimi Müdürlüğü salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Köşk’teki Aile Eğitimi Programının kurs öğretmeni Süzan Çubuk tarafından verildiğini ve velilerin oldukça memnun olduğunu belirten Köşk Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İrfan Ayer, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen Aile Eğitimi Programı, 0-18 yaş arasında çocuğu olan ailelere yönelik yapılmaktadır. Bu program; 0-3 yaş AEP, 3-6 yaş AEP, 7-11 yaş AEP, 12-18 yaş AEP olmak üzere dört alt programdan oluşmaktadır. 14 hafta süren Aile Eğitimi Programının oturumlarında ebeveynlere; çocuk yetiştirirken sergilenmesi gereken tutumlar, çocuklar ile kurulması gereken etkili iletişim yöntemleri, olumlu davranışları kazandırma yolları, olumsuz ve istenmeyen davranışların değiştirilmesinde anne babaların kullanabileceği metodlar, sorumluluk bilincini aşılama gibi birçok konuda bilgiler aktarıldı. Aldıkları eğitimi tatbik eden aileler çocukları ile bundan sonra daha kolay anlaşacaktır” dedi.

Kaynak: İHA