Karne Gününde Berkin Elvan’a Gittiler

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan’ı karne gününde bir grup STK üyesi tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yalnız bırakmadı.


Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 7 aydır yoğun bakımda tedavi gören 14 yaşındaki Berkin Elvan’ı karne gününde çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üyeleri, ailesi ve yakınları yalnız bırakmadı. Berkin Elvan’ın tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan grup, Berkin’in karne sevinci yaşayamaması nedeniyle eylem yaptı. “Diren Berkin seninleyiz” yazılı bir pankart açan grup çeşitli sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Ali Kılıç, 15 Haziran 2013’te evinden ekmek almak için çıkan 14 yaşındaki Berkin'in şiddetten nasibini aldığını belirterek şöyle konuştu: "Yakın mesafede kafasından vurularak o günden bu yana burada uyutuluyor Berkin’imiz. Berkin’in arkadaşları bugün karnelerini aldı. Biz, yüreği insanlık, barış, demokrasi atan kurum ve bireyler olarak onun bu büyük direnişinde yanında olduğumuzu söylemek için buraya geldik. Ona insanlığın alabileceği en yüksek notu vermeye geldik. Berkin’i vuranlar 7 ay 223 gündür ortaya çıkarılmadı. Berkin, olması gereken yerde yani okulunda, sınıfında, arkadaşlarının yanında değil. Karnesini alıp bu gün tatile çıkamadı. Buradan sorumlulara sesleniyoruz. Suçluları gizleyemezsiniz. Biz, Berkin'i yalnız bırakmadığımız gibi ona acımasızca gaz fişeği atanların peşini de bırakmayacağız.”
Berkin Elvan’ın dayısı Kenan Düzen ise yeğeninin karne heyecanı yaşayamadığını belirterek, Berkin’in karnesi yerine sağlık raporlarına bakabildiklerini söyledi.

Kenan Düzen, Berkin’i kimin vurduğunun belli olmadığını belirterek şunları söyledi: "Bunun hesabını versinler. 14 yaşındaki çocuğun suçu neydi. Karnesini ilk önce bana getirirdi. ‘Dayı, karnemi aldım. Harçlığımı ver kız arkadaşımla Taksim’e kafeye gideyim’ derdi. Yanıma gelirdi oraya, buraya gidelim derdi. Ama bu gün ne yazık ki biz onu değil raporlarını bekliyoruz. Yanına girdiğimde isyan ederek çıkıyorum. Bu çocuğun suçu neydi. Bu çocuğun katili kim.”
Berkin'in babası Sami Elvan ise, yaşadığı acıyı dile getirerek şunları söyledi: “Yoğun bakımdan çıkan bir hemşire olsun, hasta bakıcı olsun, doktor olsun ağzının içine bakıyoruz. Doktorların ağzından çıkacak sadece iki kelimeye bakıyoruz. Neden bize bunu yaşatıyorsunuz. Bizim isyanımız bunadır. Neden bu çocuk yoğun balkımda yatıyor. Birileri bunun hesabını vermelidir, verecektir. Neden bizim çocuğumuzun katil zanlısı bulunamadı. Kim bu insan?”
Suçluların bulunup yargılanmasını istediğini söyleyen baba Elvan, “Berkin lise bir de olacaktı ama yoğun bakımda. Karne yerine raporlarına bakıyoruz. Sabah geliyoruz aynı korku, akşam geliyoruz aynı korku” diye dert yandı.
Kaynak: İHA