Gediz’de Karne Sevinci

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının 1. Dönemi sonunda karne sevinci yaşandı.

Gediz’de Karne Sevinci

16.09.2013 tarihinde başlayan 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönemi 24 Ocak 2014 Cuma günü sona erdi.

Dönem sonunda Gediz Anadolu Lisesi ile 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu ve Yunuslar İlkokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenci velileri katıldı.

1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, 16.09.2013 tarihinde büyük bir heyecanla başladıkları öğretim yılının ortasına geldiklerini ve birinci dönemi başarılarla tamamladıklarını söyledi.

Gediz’de bu yıl 8 bin 977 öğrenciye 550 öğretmenle eğitim öğretim hizmeti verildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Öğrencilerin başarısı için öğretmenlerimizin her türlü fedakarlığı göstermeleri bizleri mutlu etti. Eğitim öğretim sadece okulda öğretmen nezaretinde görülmez. Eğitim öğretime öğrenci velilerinin de büyük katkısı olmaktadır. Birinci dönemde istenilen başarıyı gösteremeyen öğrencilerimizin önlerinde telafi edecekleri zaman bulunmaktadır. Yarıyıl tatili eksik bilgilerin giderilmesi dönemidir. Hem tatili hem de ikinci dönemi en iyi şekilde değerlendirmeleri halinde başarıları artacaktır. Velilerimiz çocuklarına her zaman yardımcı olmalı, okul idareleri ile diyalog içinde bulunmalıdır. Sadece karne notları ile çocukları değerlendirmek eksik değerlendirme olur. Veliler bir uzman nezaretinde çocuklarının problemlerine çözüm bulmalıdır. 1. döneme emeği geçen okul idarecileri ile öğretmenlerimize teşekkür ediyor, hepsine iyi tatiller diliyorum.”
Okulların yarıyıl tatiline girmesi sebebiyle bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Yılmaz da, “Öğrencilerimiz bir dönemi tamamlamış oldu. Yoğun bir çalışma dönemi geçirdiler. 1. Sınıfa başlayan öğrencilerimiz okuma yazmayı öğrenmenin heyecanını yaşadı. Velilerimizin desteği ile öğrencilerimizin başarıları artacaktır. Tüm öğrencilerimize iyi bir tatil dilerken, tatillerini de en iyi şekilde değerlendirmelerini dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından, karnelerini alan tüm öğrenciler yarıyıl tatilini hak etmenin sevincini yaşarken, başarılı öğrenciler de teşekkür ve takdir belgeleri ile ödüllendirildi.
Kaynak: İHA