Diyabet Kör Edebilir

Türk Oftalmoloji Derneği ( TOD ) Konya-Antalya Şubesi tarafından 35’ncisi gerçekleştirilen Kış Sempozyumu gerçekleştiriliyor.

Diyabet Kör Edebilir

24-26 Ocak 2014 tarihleri arasında Antalya Gloria Golf Otel’de gerçekleştirilecek olan sempozyuma Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 350 göz hekimi katılıyor. Sempozyumun açılış töreninde konuşan TOD Konya-Antalya Şubesi ve sempozyum başkanı Prof. Dr. Mehmet Okka, sempozyum ana konusunun “diyabet ve göz” olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Okka, çağımızın en hızlı ilerleyen ve en tehlikeli hastalığı olarak kabul edilen diyabetin, gözde de körlüğe kadar gidebilecek pek çok hastalığa neden olabileceği komplikasyonların 3 gün boyunca 10 panel ve 5 konferans ile irdeleneceğini belirtti.

TOD Genel Başkanı Prof. Dr. Bora Eldem ise, açılış konuşmalarında derneğin son 3 aydaki idari faaliyetleri aktardığı konuşmasını, göz hekimlerinin sorunlarına dikkat çekerek tamamladı.

Sempozyumda ayrıca Prof. Dr. Sefa Kapıcıoğlu “Üniversite, Tıp Fakültesi ve Eğitim Hastanesi Denklemi” konulu konferansla sağlık kurumlarının geleceğinin tartışılacağı bir etkileşimli konferans verecek.
Kaynak: İHA