Organ Nakliyle Hayata Tutundu

Çocukluğundan bari böbrek rahatsızlığı çeken ve 3 yıldır diyalize giren Kahramanmaraşlı 18 yaşındaki Mahzun Kozdibi, 16 yaşındaki oğullarını kaybeden ailenin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu.

Sani Konukoğlu Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hastanenin Organ Nakli Merkezi hastalara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda bir fabrikada çalışan ve 4 kardeşin en büyüğü olan Kozdibi, yapılan başarılı nakille sağlığına kavuştu.
Henüz 4 yaşındayken rahatsızlanan ve mesanesinden taş alınan Kozdibi, 11 yaşında tekrar rahatsızlanınca gittiği sağlık kuruluşunda, sol böbreğinin küçük olduğu ve çürüdüğü, sağ böbreğinde de taş bulunduğu tespit edilince ameliyata alındı.
Taşların alınmasının ardından Kozdibi'nin böbreği yüzde 20 kapasiteyle çalıştığı için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde takibe alındı. Yaklaşık 3 yıl önce de böbrek işlevini yitirince diyalize girmeye başlayan Kozdibi için sıkıntılı bir dönem başladı.

Bir yakınlarının tavsiyesi üzerine Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne kayıt yaptıran ailenin umutları, 3 yıl sonra gelen "nakil için uygun böbrek bulundu" haberiyle yeniden yeşerdi.
Kozdibi, yaklaşık 5,5 saat süren başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

-"Organ bağışlayan aileye dua ettim"

Kozdibi, açıklamada, diyalize girmesi nedeniyle yaşıtlarıyla dilediği gibi zaman geçiremediğini, hayatını istediği gibi planlayamadığını belirtti.

Diyalize girdiği için iş bulmakta zorlandığını vurgulayan Kozdibi, şunları kaydetti:
"Diyalizden sonra başağrısı, baş dönmesi yaşıyordum. Sağolsun şimdi çalıştığım fabrikada beni idare ediyorlardı. Yaşıtlarımın dışarıda gönlünce gezip tozduğu bir dönemde benim zamanım diyaliz merkezinde geçiyordu. Allah'ın bu gününe şükürler olsun. Artık diyaliz yok. Arkadaşlarımla gönlümce zaman geçirebileceğim."
Baba Mustafa Kozdibi de rahatsızlığından dolayı oğullarının adeta hayata küstüğünü anlattı. Gerçekleştirilen nakille çocuklarının yeniden hayata tutunduğunu belirten Kozdibi, şu ifadelere yer verdi:
"Oğlumuz diyalize giriyordu ama biz ondan çok daha kötüydük. Ameliyattan sonra doktor 'tamam böbrek çalışıyor' deyince sevinçten ne yapacağımı şaşırdım. O an ki duygularımı anlatamam. Organ bağışlayan aileye dua ettim. Aileye teşekkür etmek ve acılarını paylaşmak istiyorum. Biz kurtulduk, inşallah organ bekleyen herkes kurtulur."
-Merkezde 132'nci nakil gerçekleşti
Hastanenin genel müdürü Yusuf Ziya Yıldırım da 18 yıl önce Gaziantep ve bölge halkına sağlık hizmeti sunmak amacıyla faaliyete geçen hastanede hizmet veren Organ Nakli Merkezinde 132'nci nakli gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirterek, "Merkezimizde gerçekleşen her nakille biz de yeniden hayat buluyoruz" ifadesini kullandı.
Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu da 18 yaşındaki Kozdibi'nin sağlığına kavuşmasını, 16 yaşındaki evlatlarını acı şekilde kaybeden bir ailenin organ bağışı sayesinde sağladıklarını kaydetti.

Acılar içindeki bir ailenin sağduyulu davranmasıyla bir başka aileye yeniden hayat sevinci verdiğini vurgulayan Yüzbaşıoğlu, vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
Kaynak: AA