Öğrenciler Siirt'i Gezdiler

Onursal başkanlığını Vali Ahmet Aydın'ın eşi Arzu Aydın'ın yaptığı Bir Ses Ver Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tillo'daki 100 öğrenciyi Siirt'te ağırladı.

Onursal Başkan Aydın, daha önce Siirt merkeze hiç gelmemiş ve ilçelerde eğitim gören öğrencileri Siirt'te ağırladıklarını ifade etti.

Aydın, geçen hafta Şirvan'da eğitimini sürdüren 100 öğrencinin Siirt'te gezdirildiğini ve bu hafta ise Tillo'dan 100 öğrencinin Siirt'e getirilip gezdirildiğini söyledi.

Öğretmenleriyle beraber Siirt'te gezdirilen öğrenciler oyun parklarında gönüllerince eğlendiler.
Öğrenciler için Siirt Öğretmenevi'nde verilen yemeğe katılan Vali Ahmet Aydın, derneğin kısa sürede çok önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Vali Aydın, öğrencilerin bu ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "Dernek çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen eğitim, sosyal ve kültürel içerikli projeler ile çocuklarımızın yüzünü güldürüyor. Bugüne kadar il merkezini görmeyen öğrenciler ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezerek yaşadıkları ili daha iyi tanıyorlar. Öğrenciler de kendileri için düzenlenen bu etkinliklerden oldukça memnun kalıyorlar" dedi.


Kaynak: AA