Gazze'de 'Filistin Konferansı'

Gazze'deki siyasetçiler ve sendikaların temsilcileri, İsrail'le yapılan barış müzakerelerinin durdurulması ve bir an önce milli mutabakatın sağlanması çağrısında bulundu.

Hamas hareketine bağlı Sendikalar Birliği tarafından "Filistin; Taviz Verilmesi Kabul Edilemez Hak" adı altında düzenlenen konferansta katılımcılar, Filistinli gruplar arasında milli mutabakatın sağlanması ve İsrail'le yürütülen barış müzakerelerinin durdurulmasını talep etti.
Konferansta konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Filistin halkının tamamı İsrail'le barış müzakerelerine karşı. Filistin davasının tasfiyesini hedefleyen müzakereler, kabul edilmesi mümkün olmayan ulusal bir suçtur" değerlendirmesinde bulundu.
Müzakerelerden sadece İsrail'in istifade ettiğini ve bu yolla "suçlarına kılıf bulduğunu" ileri süren Ebu Zuhri, milli mutabakat sürecinde Hamas'ın olumlu yöndeki çabalarına değindi.
İslami Cihad hareketi yöneticilerinden Halid el-Bataş ise ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin müzakereler konusunda attığı adımları, "Filistin davasını tasfiye etmek, müzakerelerin meyvesini İsrail'e yedirmek ve Filistinlileri topraklarından kovmak" olarak nitelendirdi.
Bataş, Hamas ve Fetih hareketlerinden, milli mutabakatın sağlanması için bir an önce harekete geçmelerini istedi.
Mühendisler Sendikası Başkanı Kenan Abid de "Direniş hakkı, işgalcinin Filistin'den çıkarılması ve dönüş hakkında" ısrar edilmesi gerektiğini, İsrail'le müzakerelerin Filistin meselesine fayda vermediğini belirtti.

Avukatlar Sendikası Başkanı Edib er-Rabii ise "silahlı mücadele" dahil direnişin her çeşidinin Filistinlilerin hakkı olduğuna vurgu yaparak, iki devletli çözümü kabul etmelerinin mümkün olmadığını, söz konusu çözüm planının "siyonist" İsrail'i tanımak anlamına geldiğini ifade etti.

Kaynak: AA