Cumhurbaşkanı Gül, İtalya'ya Gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun daveti üzerine, 28-31 Ocak 2014 tarihleri arasında İtalya'ya resmi bir ziyarette bulunacak.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun davetine icabetle, 28-31 Ocak 2014 tarihleri arasında İtalya'ya resmi bir ziyarette bulunacağı bildirildi.

Bu ziyaretin, Cumhurbaşkanı Napolitano'nun 16-19 Kasım 2009 tarihleri arasında Türkiye'ye yaptığı ziyaretin iadesi mahiyetini taşıdığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretleri kapsamında muhataplarıyla yapacakları görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkiler ele alınacak, güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. 2014 yılının ikinci yarısında AB Dönem Başkanlığı’nı devralacak olan İtalya’daki tüm temaslarda, Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin hususlar ana gündem maddeleri arasında yer alacak.

Ziyaretleri sırasında Türk ve İtalyan işadamlarını bir çalışma kahvaltısında kabul edecek olan Gül, bilahare Türkiye-İtalya İş Forumu’nun açılışında Türk ve İtalyan işadamlarına hitap edecek. Gül, ziyaretleri vesilesiyle ayrıca, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Roma şubesinin resmi açılışını gerçekleştirecek, Floransa’da da temas ve incelemelerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretleri, Türkiye ve İtalya arasındaki dostane ilişkiler ile yoğun işbirliğinin her alanda pekiştirilmesine vesile olacak

Kaynak: İHA