Bitlis, 'Uluslararası Emitt Fuarı'Na Katılacak

Bitlis'in, İstanbul'da düzenlenecek "Uluslararası Emitt Fuarı"na katılacağı bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl 60'ın üzerinde ülkeyi İstanbul'da buluşturan dünyanın en büyük 5'nci turizm fuarı Emitt'in, uluslararası turizm dünyasından da büyük ilgi gördüğünü belirtti.

İstanbul TÜYAP'ta 30 Ocak-02 Şubat tarihlerinde düzenlenecek fuara etkili tanıtımla katılacaklarını bildiren Işıkgör, açıklamasında şunlara yer verdi:
"Fuara 60'ın üzerinde ülke katılıyor. Emitt, Türkiye'de düzenlenen en yüksek yabancı katılımlı fuar olma özelliği taşıyor. İstanbul TÜYAP'ta 18'nci kez düzenlenecek fuara, ülkelerin yanı sıra kalkınma ajansları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, otel sahipleri, 150'den fazla belde ve il katılacak. Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ortaklığında, Türk Hava Yolları sponsorluğunda ve EKIN-ITE Group organizasyonunda gerçekleşecek fuara, Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek veriyor."
Fuarda, Bitlis'in değerlerini turizmcilere takdim edeceklerini belirten Işıkgör, fuara etkili tanıtım faaliyetleriyle katılacaklarını kaydetti.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA), Bitlis'e tahsis edilen 12'nci salondaki 1258 nolu stantta, ilin sembol değerleri ile turistik çekiciliklere ait görseller, el sanatları ürünleri ve hediyelik eşyaları sergileyeceklerini belirten Işıkgör, şunları kaydetti:
"Ziyaretçilere yöresel ürünlerimizden ikram edeceğiz. Fuarda Bitlis tanıtım filmini slayt eşliğinde ziyaretçilerimize göstereceğiz. Turizmcilerin ilgi odağı olan fuarı, İstanbul'daki hemşerilerimizin de ziyaret etmesi için, oradaki Bitlis dernekleriyle koordineli çalışmalar yapıyoruz. Özenle hazırlandığımız standımıza, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilginin büyük olmasını bekliyoruz. Bu çalışmalar sonucu bölgemize olan turizm talebinde artış olacağını ümit ediyoruz. Herkesi standımıza bekliyoruz."
Kaynak: AA