Biga’da Örnek Proje

Çanakkale'de bir ortaokulun projelendirdiği ve hayata geçirmeye hazırlandığı proje, büyük beğeni topluyor.

Biga’da Örnek Proje

Çanakkale Biga Bakacak Ortaokulunda taşımalı eğitim kapsamında 12 köyün öğrencisi eğitim görüyor. Köyde ikamet eden ve taşımalı eğitimle okula gelen öğrencilerin ev ve okul dışında hiçbir sosyal aktivitesinin olmadığı gerçeğinden hareketle, gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklar edinmesini önlemek, topluma kazandırılmasını ve sporla tanışmalarını sağlamak, lisanslı ve milli sporcular yetiştirmek için üretilen Bakacak Eğitim Kampüsü (BAK E-KAMP) adlı bir proje hazırlandı.

Bakacak Ortaokulu, öğrencilerinin Spor alanındaki, Tübitak Projelerindeki ve Avrupa Birliği Erasmus Programı kapsamındaki projelerde oldukça başarılı oldu. Bu başarılı sporcu ve geleceğin mucitleri için uygun okul şartları oluşturup diğer okullar için örnek oluşturacak, sosyal imkanlardan yoksun öğrencilerin, velilerinin ve köylülerin spor ve bilimle tanışmasını sağlayacak Bakacak Eğitim Kampüsü (BAK E-KAMP) Projesi hayırseverlerin ve halkın desteğiyle hayat bulacağı günü bekliyor.

Bakacak Eğitim Kampüsü Projesi (Bak E- Kamp) ile yapılan düzenlemelerle köyde ikamet eden ve taşımalı eğitimle okula taşınan öğrencilerin kaliteli zaman geçirmesi ve sosyalleşmesi sağlanacak. Ekonomik durumları iyi seviyede olmayan ailelerin ve öğrencilerinin köy yaşamı dışında bir sosyal ortamla tanışmalarını sağlayarak, ideal öğrenen okul oluşturulacak. Bakacak Eğitim Kampüsü Projesi (Bak E- Kamp) ile okulun sosyal rolleri pekiştirilecek. Okulun öğrenci sayısı arttırılacak. Okulda lisanslı sporcular ve milli sporcular yetiştirilecek.

Köyde yaşayan vatandaşlar ve ailelerin okulla bağları geliştirilerek, sosyal hayat köye taşınacak.Okul öğrencilerinin bilim etkinlikleriyle, spor etkinlikleriyle ve sosyal etkinliklerle bireysel ve sosyal yönlerinin geliştirilmesi sağlanacak ve kötü alışkanlıkların önüne geçilecek.
Kaynak: İHA