Sahabiye Medresesi'nde Restorasyon

Büyükşehir Belediyesi, 20 yıllığına devralınan Sahabiye Medresesi'nde restorasyon çalışması yapacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki pek çok tarihi eserin restorasyonunu yaparak ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Medresesi'nin restorasyonunu da üstlendi.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 20 yıllığına devralınan tarihi medresede incelemeler yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, baharla birlikte restorasyon çalışmalarının başlayacağını ve kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Bugüne kadar yapılan tüm projelerde olduğu gibi burada da esnafı mağdur etmeme konusuna özen göstereceklerini vurgulayan Özhaseki, Sahabiye Medresesi'nde başlayacak olan restorasyon çalışmaları öncesi esnafı ziyaret ederek görüşlerini aldı.
Sahabiye Medresesi'nin Büyükşehir Belediyesi'ne geçişi konusunda Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile anlaşıldığını belirten Başkan Özhaseki, "2-3 ay içinde restorasyonla ilgili projeyi hazırlarız. Daha sonra Anıtlar Kurulu safhası biter ve beşinci ay gibi çalışmalar başlarız. Hızlı davranırsak yıl sonuna kadar çalışmalar biter. Tek isteğim burası bu haliyle korunsun ve önemli bir kültür mekanı olsun. Esnafımızın işyeri olarak kullanılabileceği alternatif yerler üzerinde duruyoruz" ifadelerini kullandı.
Esnaf da Sahabiye Medresesi'nin canlandırılması için Başkan Özhaseki'den destek istedi.
Bu talep üzerine Özhaseki, Sahabiye'yi canlandırabilecek etkinlikleri belediye olarak üstleneceklerini kaydetti.

Esnafla yaptığı toplantının ardından medrese içindeki dükkanları gezen Başkan Özhaseki'ye, hat sanatı ile 'Mehmet Özhaseki' yazılmış bir tablo hediye edildi.
Kaynak: AA