Kula Jeoparkı'nın Kuruluş Süreci Ele Alındı

Ankara Üniversitesi ev sahipliğinde, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile düzenlenen jeopark çalıştayına Kula Jeoparkı damgasını vurdu.

Kula Jeoparkı'nın Kuruluş Süreci Ele Alındı

Üst düzey kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği çalıştaya UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ,Orman ve Su İşleri Müsteşar Yrd. Dr. Mahir Küçük Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İYİMAYA, MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, JEMİRKO Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Dündar Çağlan, MTA Jeoloji Dairesi Başkanı Dr. Erol Kuru, ODTÜ UTMK Üyesi Prof. Dr. Zeki Kaya Prof. Cemal Güncüoğlu Prof. Dr. Erdin Bozkurt Ankara Üniversitesi UTMK Üyesi Prof. Dr. İhsan Çiçek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gülpınar Aakbulut, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Güngör ve Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal beraberinde 180 kişi iştirak etti.

Toplantıya katılan Kula Jeoparkı Koordinatörü Erdal Gümüş yapmış olduğu sunumla Kula Jeoparkı’nın kuruluş sürecini ve yeni başvuracak sahaların nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı. Sunumların ardından gerçekleştirilen serbest tartışma kısmında Kula Jeoparkı’nın başarıları ve tecrübeleri ışığında, Jeopark adayı sahaların: Bitlis (Süphan-Nemrut) ve Ankara (Çamlıdere-Kızılcahamam) izleyeceği yollar ve sürecin hızlandırılması için yapılması gerekenler ele alındı.
Kaynak: İHA