Eğitim Sen 19 Yaşında
Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ender Pervane, Türkiye’de eğitim ve bilim emekçilerinin mücadelesinin sesi olan sendikalarının 19 yaşında olduğunu belirterek ”Tüm eğitim ve bilim emekçilerini Eğitim Sen’e üye olmaya ve örgütlenmeye çağırıyoruz" dedi.

Pervane, yaptığı açıklamada 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan eğitim emekçileri mücadelesinin temsilcisi olan sendikanın mücadele tarihinin, 1908’de kurulan Encümen-i Muallimin’den TÖS’e, TÖB-DER’den Eğitim Sen’e kadar uzanan onurlu ve kararlı yürüyüşün tarihi olduğunu kaydetti.
Ender Pervane, “Eğitim Sen’i farklı yapan, sendikal mücadele ile demokrasi mücadelesinin bir bütün olduğuna inanmasıdır” dedi.
Eğitim Sen’in, Gezi direnişi sürecinde "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganıyla ağacına, parkına, deresine, suyuna, sanatına ve özgür yaşam tarzına sahip çıkan halkın yanında olduğunu ifade eden Pervane, bugün, “Milli İradeye saygı” adı altında çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Pervane, açıklamasında şunları kaydetti:
“Eğitim Sen olarak, emekçilerin ve daha da yoksullaştırılan halkın sesi olmaya, insanca yaşam için ülke kaynaklarının halkın yararına kullanıldığı, her insanın kamusal hizmetlerden eşit ve ücretsiz yararlandığı eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadelede, Eğitim Sen üye ve yöneticilerine önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.”
