Canikli Bayanlar ‘120’ Filmini İzledi

Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezi içerisinde bulunan 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'ndeki bayanlar, Canik Kültür Merkezi'nde kendileri için gösterime sunulan "120" adlı filmi izledi.

Canikli Bayanlar ‘120’ Filmini İzledi

Türk tarihinin en dramatik olaylarından olan 93 Harbi sırasında orduya cephane taşırken dönüş yolunda tipiye ve eksi 13 derece soğuğa dayanamayarak ölen 120 çocuğun acı hikayesinin anlatıldığı filmi izleyen bayanlar oldukça duygulandı.

8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen faaliyetlere ve kurslara katılan bayanlar, film sonunda, kendilerini böyle bir etkinlikte bir araya getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç'in kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini belirten bayanlar, "Başkanımız bizler için yaptığı eğitim ve kültür merkezlerinin yanı sıra bu tür faaliyetler de düzenleyerek bizlere verdiği önemi göstermektedir" dedi.

Kadınların, ailenin en önemli yapı taşı olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, "Kadınlarımız için birçok merkez yaptık. Bu merkezlerimizde ailelerimiz için büyük öneme sahip olan ve geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren annelerimize, genç kızlarımıza aile eğitimleri veriyoruz. Ayrıca bayanlar düzenlediğimiz kurslarla hem kendilerini geliştiriyor hem de aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Bu tür etkinliklerle de bayanlarımızı sosyal faaliyetlerde bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Onlar için ne yapsak azdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA