Antalya'da Kar ve Deniz Keyfi Bir Arada

Antalya'da turistler hem deniz hem de kar keyfi yapma imkanı bulabiliyor.

AA muhabirinin Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kemer ilçesinde hava sıcaklığı 16, deniz suyu sıcaklığı ise 17 derece ölçüldü. İlçede güneşli havayı değerlendirmek isteyen bazı yerli ve yabancı turistler denize girdi, bazıları sahillerde yürüyüş yaptı, bazıları da balık tuttu.
Kar keyfi yaşamak isteyenler ise 2365 metre rakımlı Tahtalı Dağı'na çıktı. Burada kar topu oynayan ziyaretçiler, güzel bir gün geçirdi.
Olympos Teleferik Satış ve Pazarlama Müdürü Haydar Culfa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı yerli ve yabancı turistlerin Kemer sahillerinde denize girerken, bazılarının da Tahtalı Dağı'nda karın keyfini çıkardığını ifade etti.

Tahtalı Dağı'na geçen sene 205 binin üzerinde ziyaretçi geldiğini bildiren Culfa, "Teleferikle 12 dakikada zirveye ulaşılabilmektedir. Bu yıl 230 bin ziyaretçi hedefliyoruz. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğunu Ruslar oluşturuyor. Daha sonra Avrupalı, Azeri, Arap ve İskandinav ülkerinden gelenler oluyor" dedi.

Yaz aylarında gün doğumu ve paraşütle atlama gibi etkinlikler yaptıklarını anlatan Culfa, bu sene ise güneşin batışı ve dolunay izleme etkinliklerini yapmayı düşündüklerini kaydetti.

Ailesiyle Antalya Belek'ten gelen Soner Karyemez, Kemer'in iki mevsimin aynı anda yaşandığı güzel bir yer olduğunu belirterek, vatandaşların sahilde denize girerken, Tahtalı Dağı'nda kar keyfi yaşayabildiklerini söyledi.

Kaynak: AA