Yüksekova’da ‘cenevre 2’ Protestosu

Suriye’deki iç çatışma ile ilgili yarın düzenlenmesi planlanan 2. Cenevre Konferansı'na Suriye’deki Kürtlerin davet edilmemesine tepki gösteren gösteren bir grup, Yüksekova’da basın açıklaması düzenledi.

Yüksekova’da ‘cenevre 2’ Protestosu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe binasında bir araya gelen yüzlerce kişi, sloganlar eşliğinde Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Hotel Oslo önüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasına sık sık “Biji berxwedana Rojava” sloganları atılırken, “İkinci Lozan’ı kabul etmeyeceğiz”, “Kürtleri tanımayanı Kürtler de tanımayacak” dövizleri taşındı.

BDP, Demokrasi Platformu, Kurdî-Der, Gever Kültür Merkezi, Yüksekova Belediyesi, Esendere Belediyesi ve Büyükçiftlik Belediyesi adına yapılan ortak açıklamasını okuyan BDP ilçe yöneticisi Fikret Turgut, Kürtleri bu antlaşmanın dışında tutmak, statüsüz bırakmak ve yaşanan katliamların devam etmesini isteyen karanlık güçlerin hala iş başında olduğunu belirterek, “2013 Nevruz’u itibarıyla Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu demokratik barış ve çözüm hamlesi, bütün bölge halkları tarafından kabullenmiş ve sahiplenilmiştir. Hiçbir gücün Öcalan’ın başlatmış olduğu süreci ve Rojava halkının mücadelesini karartmasına imkan ve izin vermeyeceğiz. Kürt halkının Rojava devriminin bütün Orta Doğu'ya ışık tutacağına inanıyor ve destekliyoruz. Bu anlamda Cenevre 2’nin de Lozan gibi olmamasını temenni ediyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Basın açıklamasına BDP Yüksekova İlçe Örgütü, BDP PM Üyesi Abidin Eniş, BDP Yüksekova Belediye Başkan Adayı Ruken Yetişkin, Esendere Belediye Başkan Adayı Akif Kaya, Yüksekova Belediye Başkan Vekili İbrahim Özdil, DKÖH bileşenleri, Kurdi-Der Yüksekova Temsilciliği, Barış Anneleri İnisiyatifi ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA