Uşak'tan Kısa Kısa

Eşme ilçesinde yamaç paraşütü deneme atlayışı yapıldı.

Türk Hava Kurumu (THK) Uşak Sportif Havacılık Kulübü üyeleri, Eşme'deki Kemer Dağı'nda deneme atlayışı yaptı.
Kulüp başkanı Tufan Bican, atlayış hakkında yaptığı açıklamada, Uşak ve çevresinde uygun atlayış noktası bulamadıkları için daha önceleri, Kütahya, Manisa ve Denizli'ye gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kemer Dağı'nın hava, rüzgar ve iniş yönünden yamaç paraşütü atlayışı için çok uygun olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Bican, şöyle konuştu:
"Önümüzdeki hafta içerisinde Eşme'ye tekrar gelerek, Eşme Kaymakamı ve Eşme Belediye Başkanı ile görüşerek atlayışlar için gerekli hızlanma pistinin yapımı için kendilerinden gerekli yardım ve izni talep edeceğiz. Kemer Dağı'nın gerek konumu ve uygun koşulları ile rağbet gören bir atlayış ve yarışma noktası olacağına inanıyorum."
- Sanayi kullanımlı kuyular için sayaç uyarısı
Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim, yaptığı açıklamada, ilçede daha önce açılan ve sanayi amaçlı kullanılan su kuyularının bulunduğunu belirtti.

Yapılan düzenlemeyle bu kuyulara 1 Mart'a kadar ön yüklemeli ve uzaktan algılamalı sayaç takılması mecburiyeti getirildiğini hatırlatan Halim, süre uzatımı söz konusu olmayan uygulamada, sayaç takılmayan kuyuların Devlet Su işleri Bölge Müdürlüğü tarafından kapatılacağı uyarısında bulundu.
Kaynak: AA