Şemsi Teyzeden Başkan Yılmaz’a ‘başarı’ Duası

Seçim ziyaretleri kapsamında Yakakent’in Asmapınar ve Karaaba köylerini ziyaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, vatandaşlarla buluştu.

Şemsi Teyzeden Başkan Yılmaz’a ‘başarı’ Duası

Asmapınar’ın ardından Karaaba’ya gelen Başkan Yılmaz, köy kahvehanesinde halkın sorunlarını dinledi. Su probleminin çözümüne ilişkin SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel’e gerekli çalışmaların hızlandırılması talimatını veren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, çıkışta ise tek katlı eski tahta bir evin balkonunda yalnız başına oturan yaşlı bir teyzeye sürpriz yaptı.

66 yaşındaki 5 çocuk annesi Şemsi Öztürk’ün yanına oturup sohbet eden Başkan Yılmaz, semer üretip satışa sunarak geçimlerini sağlayan eşi Fevzi Öztürk (71) ile evin içini gezerek sohbet etti. Çivisiz tahta evin mimarisine, estetiğine ve otantik görünümüne hayran kalan Başkan Yılmaz, Şemsi-Fevzi Öztürk çiftinden ne pahasına olursa olsun eski tahta evini yıkmamalarını istedi.

Eski tahta evlerin sayıca çok olduğu köyde vatandaşlara seslenen Başkanı Yılmaz, belediye olarak bu tür otantik görünümü olan eski tahta evlerin bakım onarımlarına destek olabileceklerini söyledi.

Gelecekte bu tür yapıların paha biçilmez değere kavuşacağını hatırlatan Başkan Yılmaz, bu evlere sahip çıkılmasını tavsiye etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyan Şemsi Öztürk, Başkan Yılmaz’ı “Oğlum, sen beni ziyaret ederek sevindirdin. Allah da her ne isteğin varsa seni sevindirsin. Yoluna taş koyanlara mani olsun. Millete hizmet için yolun açık, bahtın aydın olsun” dualarıyla uğurladı.

Köydeki çocuklarla da yakından ilgilenen Başkan Yılmaz, Samsun’u hiç görmeyen çocuklara şehrin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini gezdirme sözü verdi.
Kaynak: İHA