Özhaseki'ye Ziyaretler

Çeşitli oda, dernek ve sendika temsilcileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Özhaseki'ye Ziyaretler
Minibüsçüler ve Servisçiler Odası, Kayseri Aile Hekimleri Derneği ile Şeker İş Sendikası Başkan ve yöneticilerini kabul eden Başkan Özhaseki, konuklarının taleplerini dinledi.
Minibüsçüler ve Servisçiler Odası'nın önceki hafta yaptığı genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Yavuz Ay ve yeni yönetimi Başkan Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Oda seçimlerinin nasıl geçtiğini soran ve seçimlerde kırgınlığın olmamasının esas olduğunu söyleyen Başkan Özhaseki, "Bütün sistemlerde seçim olur. Seçim, sadece demokrasinin değil insanlığın bir gerçeği. Ancak seçimlerde olgun davranmak ve kırıcı bir söz söylememek lazım. İftira etmemek ve yalan söylememek gerekiyor. Çünkü Cenabı Hakk sorar. Vebalde kalınmaması lazım. Şükür Kayseri'de olgunluk gösteriliyor" dedi.

Oda Başkanı Yavuz Ay ise Kayseri'deki toplu taşıma sisteminden dolayı Başkan Özhaseki'ye teşekkür ederek, "Toplu taşıma işinde birçok şehre örnek teşkil ediyoruz. Birçok şehirden gerek minibüslerin dönüşüm projesi, gerek otobüsler ve raylı sistemin entegreli çalışması, gerekse Türkiye'de ilk defa personel araçlarının P Plaka kapsamına alınması konusunda bizlerden de fikir alıyorlar. Bu da bizim hoşumuza gidiyor" diye konuştu.

Kayseri'deki öğrenci servisleri ile ilgili de açıklamalar yapan Ay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kayseri'de 794 öğrenci servis aracımız var. Ulaştırma Bakanlığının servis hizmet yönetmeliğinde araçlarda 0-12 yaş grubu zorunluluğu olmasına rağmen, yüzde 80 nispetinde 0-5 yaş grubu araçlarla hizmet veriyoruz. Ayrıca, araçlarımızın tamamını yenileme projemiz var. Daha büyük ve tek tip araçlarla hizmet vermeyi düşünüyoruz." Yavuz Ay, servisçiler için bir site hayalleri olduğunu da belirterek Başkan Özhaseki'den destek istedi.

Başkan Özhaseki de konuyla ilgili çalışma yürüteceklerini ve yer konusunda yardımcı olmaya çalışacaklarını söyledi.

AİLE HEKİMLERİ BÜYÜKŞEHİR'DE
Kayseri Aile Hekimleri Derneği de yeni yönetimiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Dernek Başkanı Ümit Işıldak Kayseri'deki aile hekimleri konusunda bilgi vererek,"481 aile hekimimiz var. Kayseri'de 2008'in sonunda aile hekimliğine geçildi. Eskiden sağlık ocağı sisteminde yapılan tüm hizmetler şimdi aile hekimleri ve aile sağlığı elamanları tarafından yapılıyor" dedi.

ŞEKER-İŞ'İN YENİ BAŞKANI ZİYARET ETTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin bir diğer ziyaretçisi ise kısa bir süre önce Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığına seçilen İsmail Yücel oldu. Yücel, ziyarette sendikanın yeni yönetimi ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Kaynak: İHA