İş-kur İş Verenlerle Buluşmaya Devam Ediyor

Bitlis İş Kurumu Müdürü Alaattin Aslan, Güroymak ilçesinde iş verenlerle ayrı ayrı görüşerek İş-Kur alımları hakkında bilgi verdi.

İş-kur İş Verenlerle Buluşmaya Devam Ediyor

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün teşviklerinin 6111 sayılı yasa kapsamında 19 ile 29 yaş arası ve 29 yaş üstü kadın ve erkeklerde değişken aylarda Türkiye İş Kurumu üzerinden işçilerini almak şartıyla işveren sigorta priminin işsizlik sigorta fonundan ödendiğini ifade etti.

İşverenin istihdam edeceği kişinin 6 ay öncesinden sigortalı olmaması gerektiğini belirten Aslan, “Bunun dışında istihdam garantili kurslarımız var. Bir işveren Bitlis’te yatırım yaptığı zaman o meslekte kalifiyeli eleman temin edemediği zaman biz kendilerine işçi kapsamında günde 20 TL vererek istihdam garantili kurs vermekteyiz. İşverenin buradaki sorumluluğu da sadece yüzde 50 istihdam taahhadü vermektir. Kurs bittikten sonra bu yüzde 50 taahhaddü yerine getirdikte sonra biz bu tür faaliyetleri kendilerine yapıyoruz. En önemli teşviklerimizden birisi, işveren sürekli İş-Kur’a ‘ben kalifiyeli eleman bulamıyorum’ diyen işverenlerimize güzel bir faaliyetimiz var. İş başında eğitim diyoruz. Buna işverenin 3 ay geriye dönük 2 tane sigortalı işçi çalıştırmışsa ve bize müracaat ettiği tarih itibariyle en az 2 işçi, bu sayı 10’da olabilir, her 10 işçiye 1 işçi veriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA