'Ben Ergenim Projesi'

Bolu'da ortaöğretim öğrencilerine "Ben Ergenim Projesi" kapsamında rehberlik eğitimi verildi

Milli Eğitim Bakanlığı, bir ilaç firmasının Türkiye temsilciliği ve Tüvana Okuma İstekli Çocuklar Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliğinde hayata geçirilen proje, Yunus Emre Ortaokulunda gerçekleştirilmeye başlandı.
6., 7. ve 8. sınıflara yönelik proje kapsamında öğrenciler, ebeveynleri ve öğretmenlerine psikolog tarafından eğitim veriliyor.
TOÇEV psikologlarından Ceyda Demirbaşoğlu, öğrencilerle şiddet ve öfkelerini bastırmaları konusunda bilgi verdi.
Demirbaşoğlu, öğrencilerin şiddet ve öfke eğilimlerini azaltmaları için öfkelendikleri zaman sertçe zıplamalarını ve çığlık atmalarını istedi.
Demirbaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ergenlik çağındaki çocuklarda şiddet eğilimini azaltmak ve umut duygusunu yükseltmek için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Demirbaşoğlu, ön ergenlik dönemindeki 6.,7. ve 8. sınıf öğrencileri ile ergenlik dönemi hakkında farkındalık çalışması yaptıklarını belirterek, "Bir ders saati süren atölye çalışmamız boyunca ergenlerle yaptığımız materyallerle desteklediğimiz çalışmada ergenlerin bu dönemi nasıl yaşadığını öğreniyoruz. Bunu şiddet eğilim ve umutsuzluk ölçeği ile ölçümlendiriyoruz. Amacımız, umutsuzluk ve şiddet eğilim düzeylerini düşürmek ve bu dönemi daha bilinçli olarak yaşayarak yetişkinliğe daha emin adımlar atmalarını, daha mutlu bireyler olmalarını sağlamak" diye konuştu.

Ergenlerin, çevreleri ile aileleri, etraflarındaki yetişkinler ve akranları ile daha sağlıklı iletişim yolları kurmalarını sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Demirbaşoğlu, "Özellikle odaklandığımız konu duygu ve öfke çünkü ergenlik döneminde belki de yeni tanıştıkları bu duyguyla ne yapacaklarını bilemiyor ya da yanlış tepkiler gösteriyor olabilirler. Öfkelerini dışarıya yanlış yollarla yansıtıyor olabilirler. Dolayısı ile bu dönemde özellikle öfkeleri ile ne yapacağını bilemeyen ergenlere doğru yönlendirmeler yapıyoruz. Bu konuya eğilerek, öğrencilerin öfke anında ne yapacağını bilen daha bilinçli ergenler olmalarını amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA