Başkan Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Ladik ilçesinde büyük ilgiyle karşılandı.

Başkan Yılmaz Açıklaması

AK Parti Samsun İl Başkanlığı organizasyonu ve Ladik İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Başkan Yılmaz’ın yanı sıra İl Başkanı Fuat Köktaş, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl ve İlçe Kadın ve Gençlik kolları yöneticileri ve üyeleri, il ve ilçe meclis üyeleri, belediye başkan aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.

KÖKTAŞ: “LADİK’TE AK PARTİ ANLAYIŞINA İHTİYAÇ VAR”
Program, sabah saatlerinde AK Parti İlçe Başkanlığı’nın güzel havadan da faydalanarak Ladik İlçe Meydanı’nda açık havada düzenlenen sabah kahvaltısı ile başladı.

Kahvaltı sonrasında bir araya gelenlere yönelik bir konuşma yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti belediyeciliği ve yöneticiliğinin çok farklı bir şekilde ülkeyi sardığını ifade ederek, “Çok farklı bir şekilde yerleşim birimlerimizde AK Parti belediyeciliğinin farkı hissedilmektedir. Onun için önümüzdeki dönemde Ladik ilçemizi geliştirip dönüştürebilmek için AK Parti anlayışına ve sizin desteğinize ihtiyacımız var. Biz sizlerden aldığımız yetki ile gerek belediye başkanlarımız, gerek milletvekillerimiz, gerek bakanlarımız ve gerekse tabi bizim en üstümüzde duran, bizi sevk ve idare eden, bizi koordine eden sayın başbakanımızın öncülüğünde bu işi yapıyoruz” diye konuştu.

Bir süredir ülke gündemini meşgul eden 17 Aralık sürecine de değinen Köktaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Asıl amacı 30 Mart seçimlerinde ve sonrasında AK Parti’yi nasıl zayıflatıp darbe vururuz anlayışı olan bir 17 Aralık tarihini hep birlikte yaşadık. Süreç halen de devam ediyor. 30 Mart’a kadar da bir şekilde devam edecek. Buna herkes hazırlıklı olsun çünkü Türkiye ne zaman ayakları üzerinde durmaya başlasa, ne zaman koşmaya hazırlanıp koşacak olsa hep birileri engel olmaya, set çekmeye, duvar örmeye gayret gösteriyor. Bu sefer de farklı bir senaryo ile bunu yapmaya çalıştılar. Dediler ki yolsuzluk operasyonu yapıyoruz. AK Parti olarak her yerde konuşuyoruz ve söylüyoruz. AK Parti olarak parti programında ve hükümet programında özellikle altını çizdiğimiz 3 tane Y var; mücadele edeceğimizi söylediğimiz, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar. Yani bu parti yolsuzlukla mücadeleyi hükümet programına koyan bir partidir. Bu parti 11 yıldır yolsuzluklarla mücadele ettiği için ekonomisi bu hale gelmiş milyarlarca dolar İMF’ye borcunu ödemiş, dışa bağımlılık ipini kopartıp atmış ve kendi ayakları üzerinde duran hiçbir dış güçten emir almayan bir ülke konumuna gelmiştir. Yolsuzlukların olduğu bir ülke 23.5 milyar dolar borç ödeyip bu borcu ödediği İMF’ye 5 milyar dolar borç vermeye hazırlanan bir ülke konuma gelebilir miydi? Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Bey inşallah seçimlerden sonra tüm ilçelere hizmet edecek. Ama ilçemizin belediye başkanı bizden olmazsa, bizim gibi düşünüp dertlenmezse, bizimle aynı hassasiyetleri paylaşmazsa bir ayağımız topal kalır. Onun için Ladik’te de bir AK Parti’li Belediye Başkanı istiyoruz.”

YILMAZ: “30 MART SEÇİMLERİ ÇOK FARKLI OLACAK”
Türkiye’nin hızla kalkınan, büyüyen ve dünyada adını duyuran bir ülke olduğuna değinen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, “Türkiye’nin önündeki her seçim önemli olmuştur. Ama bu 30 Mart’ta yapılacak olan seçimin bugüne kadar olanlardan bir farkı var ki o da bu seçimlerin hemen birkaç ay sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Türkiye’de ilk defa vatandaşlar kendi verdikleri oylarla cumhurbaşkanını seçecekler. Bu Türk demokrasisi adına gurur verici bir şey. İşte önümüzdeki 30 Mart seçimlerinden alınacak sonuçlar daha sonraki bu Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de bir gösterge olacak diye seçimler öncesi önümüze bazı engeller koymaya çalışacaklar. İşte tüm bunlar nedeniyle 30 Mart seçimleri hepimizin fazlasıyla uyanık olmamızı gerektiren bir süreçtir diye düşünüyorum. Aslında sizlerin her şeyin en iyisini, en doğrusunu gördüğünüzü, en doğru kararı hem de tam zamanında verdiğinizi bildiğim ve buna yürekten inandığım için 30 Mart’ta da yine en doğru kararı vereceğinize ve gereken neyse onu yapacağınıza adım kadar eminim ve kalpten inanıyorum. Bizi başarılı kılacaksınız, AK Parti’yi başarılı kılacaksanız ve 30 Mart seçimlerinden sonra yeni bir moralle, yeni bir rüzgarla, yeni bir umutla Türkiye geleceğe doğru yelken açacaktır” şeklinde konuştu.

Belediye başkanı seçerken üç şeye çok dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Birincisi doğru bir siyaset yelpazesi, doğru bir siyaset şemsiyesi altında mıdır? Yani samimi olarak söylemek gerekirse iktidar partisinin imkan ve güçlerini ilçenize getirip getiremeyeceğine bakmanız lazım. İktidar partisinin adayı olmasının çok büyük faydası vardır. İkincisi, ahbaplığı, dostluğu, akrabalığı, duygusallığı bir yere bırakıp işi bilen, size hizmet edebilecek, sizi temsil edebilecek, doğru bir geçmişe ve gelecek vizyonuna sahip bir adayı seçmelisiniz. Yani işi bilen, becerikli olan bir insan seçmelisiniz. Üçüncüsü ise elbette insan evladı olsun, kişilikli olsun. Bizi bu seçimden güçlü bir şekilde çıkarın ki biz de size güçlü bir şekilde hizmet edelim. Arkadaşlar, tütüncü tütün işini, fındıkçı fındık işini, çeltikçi çeltik işini iyi bilir. Ben de belediyeciliği çok iyi bilirim. Ben 14 senedir bu işi yapıyorum. Hem de gecemi gündüzüme katarak yapıyorum. Benim de mensubu bulunduğum zihniyetin de tek bir amacı var o da insana hizmet etmektir.”
Kahvaltı sonrasında Ladik merkezde dolaşarak esnaf ve vatandaşlarla buluşan Başkan Yılmaz ve beraberindekiler buradaki programın ardından ilçeye bağlı “Karaabdal”, “Şıhlı”, “İbi”, “Ahmetsaray” ve “Salur” köylerini de ziyaret ederek buralarda köylü vatandaşlarla bir araya geldiler.
Kaynak: İHA