Başkan Akova’ya Mahalleli İlgisi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, mahalle ziyaretlerine devam eden Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Fikret Akova, Cumhuriyet Mahallesi sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Başkan Akova’ya Mahalleli İlgisi

Her gittiği Köyde ve Mahallelerde sevgi ve coşkuyla karşılanan Fikret Akova, Cumhuriyet Mahallesi’nde vatandaşlarla sohbet etti. Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine hastane yeri ile müjdeyi veren Belediye Başkanı Fikret Akova, uzun süre alkışlandı. Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Fikret Akova konuşmasında, “Arkadaşlar biz hizmet adamıyız, hizmetlerin önünü kesmiyor açıyoruz. Burhaniye ve Burhaniyelilerin yararına olacak her işin ve hizmetin altına imzamızı atarız. Bu güne kadar bizi hastane yerini belediye vermiyor yapımını geciktiriyor diye eleştiriyorlardı. Bugün Balıkesir Valimizin Makamında arsa yerini verdik ve protokolü imzaladık. Yeni hastanemiz mevcut hastanemizden büyük olacak. Arsa sahibi olan 200 Burhaniyeli bunu istiyordu. Bu yeri belediyemize verirken büyük bir hastane yapılması şartıyla vermişlerdi. Onların bu dilekleri de gerçekleşmiş oldu. Burhaniye’mize hepimize hayırlı olsun. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirmenin huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra ki adımları takip edeceğiz hastane yerinin projelerinin çizimlerine başlanmış umuyoruz ki en kısa zamanda temeli atılır ve inşaatına başlanarak sizlerin hizmetine açılır. Bizler belediye başkanı ve meclis üyelerimiz ile birlikte halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerinin aksamaması ve için bir dönem daha aday olduk. 15 yıldır Burhaniye ye bir çivi dahi çakılmadığını söyleyenlere soruyorum iktidarın belediye başkanıyken kaç çivi çaktınız. Çok uzağa gitmeden sizlere soruyorum bizden önceki dönemlerde ne kadar hizmet aldınız. Kanalizasyonunuzu yapmamışlar, yollarınız yapmamışlar. Badem alanında ki arsa sahiplerinin sorunlarını çözememişler. Ama biz ne yaptık Cumhuriyet Mahallemizin altyapı sorunlarını çözdük çalışmalarımız hala devam ediyor. Badem alanında ki vatandaşlarımız arsa tapularını almalarını sağladık onların bu sorunlarını çözdük. Mahallenin ihtiyacı olan kafeteryayı yaptık. Kadınlarımız için fırınlar yaptık. Bu mu çivi çakmamış olmamız. Bunlar sadece kısaca belirttiklerim hepsini anlatmama gerek yok siz mahallenizde yapılan işleri gören en yakın tanıklarısınız. Bugün Burhaniye belediyesinin hiçbir yere borcu yok, belediye çalışanlarımız maaşlarını ve ikramiyelerini düzenli alıyorlar, kapımıza dayanmadılar, ama önceden biliyoruz maaşlarını alamayan işçiler, emekli ikramiyesini alamayan emekliler vardı: Belediye önünde grevler yaptılar iş bıraktılar. Biz hazırladığımız projelerimiz ile her mahallemizi ve yeni mahallemiz olan köyleri kalkındırmak, yeni iş imkânları oluşturarak aile bütçelerine katkı sağlayacağız. Ben sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönemde sizlerin daha iyi hizmetler alabilmeniz için daha güzel bir Burhaniye için desteklerinizi istiyorum. Büyükşehirde de oylarınız Cumhuriyet Halk Partisinin adayı Sami Sözat için istiyorum” dedi.

Belediye Başkanı Fikret Akova’nın konuşmasının ardından CHP Burhaniye İlçe Başkanı Erman Pazarbaşı yaptığı konuşmasında, “Bildiğiniz gibi Balıkesir’in büyükşehir olmasıyla birlikte köylerimizde mahallemiz oldu, bununla birlikte İlçe belediyelerinin de bazı yetki ve hizmetleri büyükşehir’e geçmiş oluyor. Nedir bunlar, ulaşım, itfaiye, su kanalizasyon, mezarlıklar ve imar düzenlemeleri. Balıkesir büyükşehirde belediye başkan adayımız hemen hepinizin yakından tanıdığı Balıkesir ziraat odası başkanı Sami Sözat, Burhaniye de ise Fikret Akova hem büyükşehir de hem de Burhaniye belediye başkanlıklarında oylarınız CHP için kullanırsanız daha fazla hizmet alma imkanlarına sahip olacağız. Büyükşehir e geçen hizmetleri o zaman Balıkesir e gitmeden buradan halledebileceksiniz. Burhaniye de yapılan hizmetler ortada altyapı sorunu biten, yolları yapılan ve büyüyen gelişen bir Burhaniye oldu. 30 Mart 2014 günü destek sizden hizmet bizden” dedi.

Kaynak: İHA