Van Merkezli Operasyon

Van merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlara tepki gösteren Düşünce ve İnanç Platformu üyeleri Batman'da basın açıklaması yaptı.

Aralarında Memur-Sen, Bey-Der, İlim Yayma Cemiyeti, Özgür-Der, Mazlum-Der, Anadolu Gençlik Derneği, Eğitim Bir-Sen'in de yer aldığı Düşünce ve İnanç Platformu üyeleri Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesinde basın açıklaması yaptı.
Plafform adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şafi Özperk, İHH İnsani Yardım Vakfına yönelik küresel boyutta bir kampanyanın başlatıldığını savundu.
"Amaç İHH'yı terörle ilişkilendirmek, dünya kamuoyunda onu itibarsızlaştırmak ve çalışmalarını sekteye uğratmaktır" diyen Özperk, İHH'ye yönelik bu operasyonu şiddetle kınadıklarını belirtti.

Özperk, şöyle dedi:
"Kilis'te İHH ofisine gerçekleştirilen operasyonun zamanlaması ve yapılış şekli son derece manidar. Operasyonun ilin valisi ve emniyet müdürünün bilgisi olmadan başka bir ilin kolluk güçlerince yapılması bu konudaki şaibeleri artırıyor."
- Çözüm süreci
Özperk, Batman'da son dönemlerde bazı dernek, bina ve şahıslara yönelik saldırılar gerçekleştirildiğini ifade ederek, bununla çözüm sürecinin engellenmek istendiğini belirtti.

Sürecin engellenmeyeceğinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini ifade eden Özperk, şunları kaydetti:
"Bölge 30 yıl boyunca kan ve gözyaşıyla sulandı. Maddi ve manevi birikimler heba edilerek düşman kamplar oluşturuldu. Ancak son bir yıldır bölgede çözüm süreciyle dağlara ve şehirlere bahar havası geldi. Çözüm sürecini baltalamak isteyen şer odakları çirkin yüzlerini tekrar göstermek eğiliminde. Barış sürecinin başarıya ulaşması bedel ister. Siyasi eğilimi ne olursa olsun tüm şiddet yanlıları toplum vicdanında mahkum edilmelidir. İnsan hakları ve demokrasi gibi değerler farklı görüşleri ortadan kaldırmayı değil bu farklılıkların yaşatılması ve tahammül kültürünün gelişmesini öngörür."
Kaynak: AA