Pakistan'daki Saldırılar

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, ciddi güvenlik sorunları ile karşı karşıya olduklarını bu nedenle olağanüstü güvenlik tedbirleri alacaklarını söyledi.

Şerif, son iki günde ülkede Pakistan Talibanı tarafından düzenlenen ve 25'i asker 33 kişinin hayatının kaybettiği saldırılar sonrasında kabinesini topladı. Pakistan resmi haber ajansı APP'de yer alan habere göre Şerif'in bakanlarına ciddi güvenlik sorunları ile karşı karşıya olduklarını, buna paralel olarak da olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınacağını söylediği belirtildi.
Afganistan sınırındaki kaçak geçişlerin önlenmesi ve sınırın daha sıkı korunması için içişleri bakanına Afgan muhatabı ile görüşmesi için talimat verdiğini ifade eden Şerif'in, ülkenin güvenliği ve ekonomisi üzerine oynanmasına izin verilmeyeceğini ifade ettiği kaydedildi.
Öte yandan başkent İslamabad'da Güney Asya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün düzenlediği programa katılan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin de burada yaptığı konuşmada, insansız hava aracı saldırılarından duyduğu endişeyi dile getirdi.
"İHA saldırıları, Pakistan egemenliğini ihlal ederek ülkenin sorunlarını şiddetlendiriyor" diyen Hüseyin, bu sebeple saldırıların sonlandırılması gerektiğini ifade etti.

NATO güçlerinin Afganistan'dan çekilmesi nedeniyle 2014 yılının komşu Afganistan'ın tarihinin en kritik dönüm noktalarından biri olduğunu dile getiren Hüseyin, şunları söyledi:
"Pakistan'ın güvenliği, Afganistan'ın güvenliğiyle birçok açıdan bağlantılıdır. 11 Eylül saldırılarından bu yana uluslararası terörizme karşı savaşta, Pakistan maddi manevi çok büyük kayıplar verdi. Bu konuda bizler bedel ödedik ancak artık ülkemizde barış ortamı hakim olmalıdır."
Kaynak: AA