17 Aralık Operasyonunda 2 Tahliye

17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan şüphelilerden Muacet Korkmaz ve Emir Eroğlu tahliye edildi.

Aylık tutukluluk incelemesi yapan mahkeme iki ismin üzerilerine atılı suçun niteliği, delillerinin lehlerine değişme ihtimali ve tutuklulukta kaldıkları süreyi nazara alarak tahliyelerine karar verdi.
İstanbul 28. Sulh Ceza Mahkemesi 17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan şüphelilerin aylık tutukluluk incelmesini yaptı.

Mahkeme yaptığı incelemenin ardından şüphelilerden Muacet Korkmaz ve Emir Eroğlu Eroğlu‘nun tahliyelerine karar verdi. Şüphelilerin üzerilerine atılı suçun niteliği, delillerinin lehlerine değişme ihtimali ve tutuklulukta kaldıkları süreyi nazara alarak tahliyelerine karar veren mahkeme iki isim hakkında yurtdışı çıkış yasağı koyarak her ayın 2. haftası salı günü, ikametlerine en yakın polis merkezinde imza atmalarını hükmetti.

Mahkeme İşadamı Rıza Sarraf ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan aralarında bulundu 12 şüpheli hakkında ise üzerlerine yüklenen suçun vasıf ve mahiyeti, eylemlerinin gerektirdiği ceza miktarı, tutuklulukta geçirdikleri süre, suç şüphelerinin varlığını gösteren kuvvetli delil bulunduğu ve tutuklama sebeplerinde bir değişiklik bulunmadığından” tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kaynak: İHA