Trakyaka'dan 12 Milyonluk Hibe

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2013-2014 İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 4 milyon TL, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 5 milyon TL ve Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 3 milyon TL olarak toplamda 12 milyon TL tutarında hibe desteği sağlanması planlanıyor.


14 Mart 2014 tarihinde sona erecek olan TRAKYAKA 2013-2014 Yılı Mali Destek Programları başvuru sürecindeki bilgilendirme toplantıları 7 Ocak 2014 tarihinde son bulacak

Trakya´da yeni mali destek programlarının tanıtımı amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen bilgilendirme toplantıları başladı.

İlk toplantılar 30 Aralık Pazartesi günü Edirne’de Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi ve Kırklareli’de Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Konferansı Salonu’nda yapıldı. Tekirdağ merkezinde yapılan toplantı ise 31 Ocak Salı günü Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ayrıca aynı tarihler arasında Saray, Vize, Uzunköprü ve İpsala ilçelerinde de bilgilendirme toplantıları yapıldı

Bilgilendirme toplantılarında, teklif çağrısının temel amaçları ve öncelikleri, mali destek miktarları ve eş finansman oranları, uygunluk kriterleri ve başvuru koşulları, teklif çağrısının yöntemi ve süresi gibi konular hakkında bilgi veriliyor ve potansiyel başvuru sahiplerinin soruları cevaplandırılıyor. Bilgilendirme toplantıları sırasında, teklif çağrısına yönelik başvuru rehberi ve ekleri ile broşür gibi tanıtıcı materyallerin dağıtımı da gerçekleştiriliyor.

TOPLAM BÜTÇE 12 MİLYON TL
Toplam 12 milyon TL’lik bir kaynağın ayrıldığı Trakya Kalkınma Ajansı 2013/2014 Yılı Mali Destek Programları teklif çağrısı yayınlandı. Üç başlık halinde ilan edilen programlar için 8 Ocak 2014 tarihinden itibaren başvuru kabulüne başlanacağı açıklandı. Ajans tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili proje başvuruları 7 Mart 2014 saat 23:00’e kadar KAYS üzerinden, 14 Mart 2014 Cuma günü saat 18:00’e dek ise matbu olarak elden kabul edilecek.
Kaynak: İHA