Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Hayrabolu ilçesinde, bazı Roman vatandaşlar, 60 yıllık iki katlı evin enkazından yakacaklarını topladı.

Uzunköprü Caddesi'ndeki 2 katlı evin yıkılacağını öğrenen bazı Roman vatandaşlar,at arabası, balyoz ve demir makası gibi malzemelerle gelerek, enkazdan odun ve hurda toplamaya başladı.

İş makinalarının çalıştığı sırada uyarılara rağmen odun ve hurda toplayan Romanları, ev sahibinin haber verdiği polis ekipleri bölgeye gelerek uzaklaştırdı.
Odun alacak paralarının olmadığını ifade eden Romanlar, kışlık yakacak odunlarını yıkılan evlerden topladıklarını ve demirleri de satarak ekmek paralarını kazandıklarını belirttiler.
-67. Verem Eğitimi ve Propaganda haftası
67. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası dolayısıyla İl genelinde çeşitli etkinliklerin düzenleneceği belirtildi.
Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, etkinlikler çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde okullarda, eğitim programının sunulacağı ve ayrıca sağlık profesyonellerine yönelik her ilçede eğitimler yapılacağı belirtildi.
İl Müftülüğü ile işbirliğinde de camilerde cuma hutbesinde uyarılara yer verileceği, cezaevlerinde ise aile hekimleri tarafından eğitimler yapılacağı ifade edilen açıklamada, Aile Sağlığı Merkezlerin'de vatandaşlara veremle mücadele filmlerihalka yönelik eğitim sunusu gösterileceği kaydedildi.
Kaynak: AA