Mdob 20. Yılını Konser ve Dansla Kutlayacak

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), kuruluşunun 20. yılını, konser ve dans gösterilerinin yer alacağı “İçel DOB 20. Yıl Gala Gecesi” ile kutlayacak.

Mdob 20. Yılını Konser ve Dansla Kutlayacak

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı yazılı açıklamada, 1993 yılında perdelerini açan ve sayısız başyapıtı İçelli sanatseverlerle buluşturan MDOB’un 20. kuruluş yılını görkemli bir etkinlikle kutlayacaklarını bildirdi. “İçel DOB 20. Yıl Gala Gecesi” adı altında konser ve dans gösterilerinin yer alacağı bir etkinlik gerçekleştireceklerini belirten Şanal, Şef Vladimir Lungu yönetiminde, MDOB Orkestra, Koro ve Bale sanatçılarının yanı sıra MDOB’un uluslararası üne sahip seçkin solist sanatçılarının da unutulmaz aryalarıyla yer alacağı etkinliğin 4 Ocak 2014 Cumartesi akşamı İçel Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacağını kaydetti.

Şanal, 20 yıllık MDOB repertuvarından seçilmiş aryalar ve bale gösterilerinden oluşan 2 perdelik kutlama etkinliğine, yerel ve ulusal düzeyde pek çok önemli sanatçı ve emeği geçen sanat bürokratlarını davet ettiklerini aktardı.

İçel’in bir kültür ve sanat kenti olduğunu vurgulayan Şanal, “Böylesine kültürel zenginliği içinde barındıran bir kentte 20 yıldır önemli bir boşluğu doldurmakta olan MDOB, opera, bale ve senfonik konserler ile kent yaşamını daha da zenginleştirmektedir. Müziğin topluma ve bireye kazandırdığı bu eşsiz değerleri turneler yoluyla başta Adana olmak üzere tüm bölge şehirlerimize götürmeyi kendisine görev bilen MDOB, geçtiğimiz 20 yıl içerisinde yüzlerce okulda on binlerce öğrenciye eğitim etkinliği yoluyla ulaşarak eğitimlerine destek olmuş, hayatlarında ilk defa sahne sanatlarıyla tanışan pek çok ilkokul öğrencisine kapılarını açarak, çocuk müzikalleriyle buluşmalarının sevincini onlarla birlikte yaşamıştır. Tüm zorluklarıyla geride bıraktığımız bu çetin hizmet yıllarına emeği geçen herkese teşekkürü ayrıca bir borç biliriz. Borçlu olduklarımızın yad edileceği, birbirinden değerli solist sanatçılarımızla unutulmaz opera eserlerinden seçtiğimiz aryaların seslendirileceği, repertuvarımızın en güzel bale eserlerinden derlenmiş dans gösterileriyle zenginleştirilmiş olan ‘İçel DOB 20. Yıl Gala Gecesi’ etkinliğine tüm İçelli sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA