Kocaeli-istanbul Arası Uçuşlar Başladı

Kocaeli-İstanbul arasını 22 dakikaya düşürecek olan deniz uçağı seferleri bugün başladı.

Kocaeli-istanbul Arası Uçuşlar Başladı

İlk deniz uçağı seferi, Haliç'ten İzmit Sekapark'ta bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı terminale yapıldı. İlk seferini yapan deniz uçağı, terminalde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosnmanoğlu, "İnşallah bu uçuşlar devam eder. 15-20 dakikada İstanbul’a gidiyorsunuz. Karşıya geçiyorsunuz. Bu büyük bir avantaj. Uçağa bindiğiniz zaman 22 dakika sonra İstanbul'a gidiyorsunuz. Bu çok müthiş ve faydalı bir şey. Bu projenin Kocaeli için çok faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Arusan ise, "Ülkemizde ulaştırma alanında yeni bir taşımacılık alanı getirdiğimize inanıyoruz. Kocaeli'de bu açıdan çok önemli bir yer. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi daha önce de zaten deniz havacılığına destek vermiş bir belediyemiz. Özel sektör devlet işbirliğiyle Bursa modelinde de olduğu gibi Kocaeli'de de bir çıkış bekliyoruz. Haftada 5 gün günde iki sefer yaparak başlayacağız. İnşallah bunu 7 güne, belki Bursa'da olduğu gibi günde altı sefere kadar çıkartmayı arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Uçuşlar ilk olarak hafta içi her gün sabah ve akşam iki sefer halinde yapılacak. Talep üzerine hafta sonu uçuşları da gerçekleştirilecek. Her biri 18 yolcu kapasiteli 4 uçakla yapılacak uçuşlar için 97, 117 ve 157 lira olmak üzere 3 ayrı bilet tarifesi uygulanacak.
Kaynak: İHA