İş Verimi 'Havalı Kule” İle Artıyor

Sağlıklı ve verimli çalışma için projesinde pencereleri açılabilir özellikte tasarlayan Besa Kule, teraslar ve iç bahçeyle çalışanlara nefes alma durakları oluşturdu.

İş Verimi 'Havalı Kule” İle Artıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından işyerlerindeki verimi artıracak özelliklerin belirlenmesi için araştırma yapıldı. Pencereleri açılmayan binalarda içeriye hava girmesi ve içerideki havanın dışarı çıkması engellenerek enerji tasarrufu sağlanmaya çalışıldığı belirlenen araştırmaya göre, dış ortamla ilişkisi tamamen kesilmiş bu binalarda iç ortam kirliliği de artıyor. Bu nedenle çalışanlar çeşitli biyolojik ve kimyasal zararlılara maruz kalıyor. Bu zararlar da sürekli kapalı ortamlarda çalışan kişilerde halsizlik, baş ağrısı, sersemlik hissi, bulantı, cilt kuruluğu, gözlerde batma, burunda tıkanıklık ya da akma gibi belirtilerle görülen “hasta bina sendromu” adı verilen rahatsızlığa davetiye çıkarıyor. Son yıllarda artan kule plazalar nedeniyle daha sık görülen bu hastalık, işçi sağlığını ciddi yönde tehdit ediyor.

Besa İnşaat A.Ş. yetkilisi Efe Bezci, işçi sağlığı ve güvenliğinin iş verimiyle doğrudan ilişkili olduğunu belirterek, Ankara'da "yeni bir adres" olacak Besa Kule'nin projesini hazırlarken bu konuya özellikle yoğunlaştıklarını kaydetti.

Eskişehir Yolu’nun Çukurambar girişinde inşa edilen Besa Kule’de açılmayan pencere devrinin sona erdiğini ifade eden Bezci, "İnşaatın her aşamasında bilimin gerçeklerine göre hareket ediyoruz. Bu yüzdende de pencerelerimizi sağlıklı bir dünyaya açıyoruz. A blokta her katta bulunan teraslar ve B bloktaki iç bahçeyle ofis çalışanlarına istedikleri her anda doğal ve taze hava alma imkanı sunacağız. Böylece Besa Kule’de çalışanlar sağlıklı ve keyifli bir çalışma ortamı yakalayacak. Dolayısıyla iş verimi de artacak” dedi.

GÜVENLİK DE UNUTULMADI
Bezci, genellikle yüksek katlı iş merkezleri ve binalarda pencerelerin açılmamasının bir nedeninin de güvenlik olduğunu hatırlatarak, 20 katlı Besa Kule’de açılmayan pencere devrine son verirken projeyi tamamen güvenlik önlemlerini gözönünde tutarak hazırladıklarını bildirdi. Pencerelerin önünde metal plakalar olduğunu söyleyen Bezci, şöyle devam etti:
“Besa Kule’de güvenlik de maksimum düzeyde düşünüldü. Pencerelerimiz açılıyor açılmasına ama doğrudan dışarıyla temas söz konusu değil. Camlarımızın önünde delikli metal plakalar bulunuyor. Binamızı kapladığımız bu metal plakalar sayesinde güvenlik sorununu da akıllardan sildik. Besa Kule Ankara’nın hem en havalı hem de en güvenlikli iş merkezi olacak.”
Başkent’te iş dünyasının buluşma noktası olan Çukurambar’da inşaatı devam eden Besa Kule, özel mimarisiyle çalışma hayatına yeni bir soluk getirerek keyifli ve konforlu iş yaşamının kapılarını açıyor. 7 bin 590 metrekare arsada yatay ve dikey konumlu 2 bloktan oluşan proje, yer altı ve yer üstü toplu taşıma duraklarına yakın konumuyla da kolay ulaşım imkanı sağlıyor. 2 blokta toplam 104 ofisin yer aldığı Besa Kule’de 25 mağaza yer alıyor. Her katta bulunan terasları ve B bloktaki iç bahçesiyle keyifli mola imkanları da sunan Besa Kule, açılmayan pencerelerin devrine son veriyor. 24 saat güvenlik, A ve B blok resepsiyonları ve kontrollü giriş çıkış sistemiyle güvenlik ve konforu bir arada yaşatacak Besa Kule, Ankara siluetinde modern bir imza olarak hafızalara kazınıyor

Kaynak: İHA