Bitlis'te 'Kadın Destek Merkezi' Açıldı

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hayata geçirilen Kadın Destek Merkezi (KADEM) Vali Veysel Yurdakul tarafından hizmete açıldı.

Yaklaşık 485 bin liraya mal olan merkezde, kafeterya, fitness, müzik odası ve kütüphane bulunuyor.
Merkezin açılışında konuşan Vali Yurdakul, toplumun yarısını kadınların oluşturduğunu ve kalan yarısını da onların eğittiğini söyledi.

Kadınların toplumun her alanında her türlü fedakarlığı yaptığını ifade eden Yurdakul, "Çok güzel bir merkez olmuş. Ancak kadınların haklarını ödemek böyle bir projeyle mümkün değil. Bu merkezde hem hayatı hem hayatın gerçeklerini, kitapları ve işin esası değerlerinizi öğreneceksiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise toplumun kıymetlileri olan kadınlar için açılan merkezlerin, kentteki gelişim ve değişime katkı sunacağını söyledi.

Kadınların bu tür projelere yoğun ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Alaydın, "Bizi en çok mutlu eden olgu, bu merkezlerin dolu olmasıdır. Buranın bütün nimetlerinden faydalanın. Buradan siz faydalandıkça biz daha yeni merkezler açmaya çalışacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, merkezin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Ardından Vali Yurdakul, kurum müdürleriyle birlikte merkezi gezdi.
Kaynak: AA