Başarıya İlkadım Projesi

Samsun 2019 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hazırlanan “Başarıya İlkadım Projesi” ile lise son sınıf öğrencilerine üniversite sınavlarına hazırlık setleri dağıtıldı.

Başarıya İlkadım Projesi

Sınavlara hazırlık setlerinin dağıtım töreni Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi konferans salonunda düzenlendi.

Törene İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Esat Bayrakçı, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi 12. sınıf öğrencisi Betül Köroğlu, “Üniversite sınavlarına hazırlanırken ihtiyacımız olan bu kitapların temini nedeniyle İlkadım Kaymakamlığımıza teşekkür ediyor, sınavlarda başarılı olma sözü veriyoruz” dedi.

Hedeflerinin akademik başarılarının arttırılması olduğunu belirten İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, “2019 Samsun Eğitim Vizyonu kapsamında hazırladığımız ‘Başarıya İlkadım Projesi’ ile 2 yıldır lise öğrencilerimize sınavlara hazırlık seti dağıtıyoruz. 17 lisemizde 396 öğrencimize dağıttığımız bu eğitim materyalleri ile ilçemizde akademik başarıyı artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Eğitimdeki sorunları tespit ettiklerini ifade eden İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, “Valiliğimizin hazırladığı 2019 Samsun Eğitim Vizyonu kapsamında eğitim sorunlarımızı tespit ettik, çözüme yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Gençlerimizi geleceğe hazırlamak için her türlü tedbiri alıyor, projele düzenliyor ve öğrencilerimizi destekliyoruz. Projede emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere üniversiteye hazırlık kitap setleri dağıtıldı.
Kaynak: İHA