Aksaray'da 'Mekke’nin Fethi” Programla Anıldı

Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Şubesi tarafından Mekke’nin Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.

Aksaray'da 'Mekke’nin Fethi” Programla Anıldı
A.V) tarafından fethedilişinin yıldönümü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Tiyatro Salonunda düzenlenen programa Anadolu Gençlik Derneği Aksaray İl Başkanı İsrafil Aktürk, Mavi Marmara Gazilerinden Eğitimci-İlahiyatçı Cemal Yılmaz ile çok sayıda dernek mensubu ve vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Mekke’nin Fethi programında Kur’an-ı Kerim ziyafeti, ezgiler, sinevizyon gösterileri ve Asr-ı Saadet tiyatro gösterimi yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı İsrafil Aktürk, Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin bulunduğu şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar hatırlatmanın önemine inandıklarını söyledi.

Gençlerin ‘Fetih’ kavramının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini ifade eden Aktürk, “Her gün yeni güne yaralanan ya da öldürülen masum insanlara dair haberlerle uyandığımız bu dünyada yeni neslin fetih kavramının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Aynı şekilde şehit kanlarıyla sulanmış ülkemizin gündemine ekranlarla, manşetlerle haber postallarıyla sokulan yılbaşı eğlencesi adı altındaki kokuşmuşluğa da en güzel şekilde cevap vermek için burada olduğumuzun farkındayız. Alemlere rahmet olarak gönderilmiş kutlu bir peygamberin önderimiz, efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)'in komutasında gerçekleşen bir fethe, gerekli önemi göstermeyenlerin elbette O’nun insanlığa getirdiği değerlerinde çok uzağında bir anlayışa sahip olduklarını biliyoruz” dedi.

Mavi Marmara Gazilerinden Eğitimci-İlahiyatçı Cemal Yılmaz ise gönüller kazanma gayretinde olduklarını söyledi.

Mekke’nin İslam tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Yılmaz, “Şehirlerin şehri, şehirlerin anası Mekke’dir. Yeryüzünde yapılan ilk ibadethane, ilk mabed Mekke’dir. Peygamberlerin atası İbrahim Aleyhisselamın, içinde mübarek zemzemin fışkırdığı, Mekke’nin, Kabe’nin putlardan temizlendiği bir şehirdir. Resulullah’ın doğduğu, büyüdüğü şehirdir. Bu nedenle Mekke’nin fethinin İslam tarihinde çok önemli bir yeri vardır. Biz fetih ümmetiyiz, müşrikler ise savaş topluluğudur. Biz toprağın üstünü ıslah edip insanlarla İslam arasındaki engelleri kaldırmak için tebliğ yaparız. Müşrik zihniyet ise yerin altındaki ve üstündeki zenginlikleri elde etmek için acımasızca yerin üstündekini öldürmekten kaçınmayan bir topluluktur. O nedenle biz gönülleri kazanma gayretindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA