Tunus'ta Filistin ve Kudüs İle Dayanışma Konferansı

Tunus'ta düzenlenen Filistin ve Kudüs ile Dayanışma Konferansı'nda Mescid-i Aksa'nın bitişiğindeki El-Meğaribe Mahallesi'nin geri alınması için çalışılması çağrısında bulunuldu.

Başkent Tunus'ta düzenlenen Filistin ve Kudüs ile Dayanışma Konferansı'nın organizatörlüğünü yapan El-Meğaribe Kurumu Dış İlişkiler Sorumlusu İlham en-Neccar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikincisi bu yıl düzenlenen konferansta Mescid-i Aksa'nın yakınındaki El-Meğaribe Mahallesi'nin geri alınması konusunu masaya yatırdıklarını ve katılımcılara bu çerçevede çalışılması çağrısında bulunulduğunu ifade etti.

Neccar, "İsrail'in 1967 yılında işgal ettiği El-Meğaribe Mahallesi, Kudüs'ü fetheden Salahaddin Eyyubi'nin fethe katılan El-Meğaribe ülkeleri (Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Moritanya) askerlerine vakfettiği bir vakıf malıdır. Bunu ispatlayan belgeler El-Meğaribe Kurumu'nda mevcuttur" dedi.

Filistin, Cezayir, Libya, Moritanya, Senegal ve Fas'tan heyetlerin hazır bulunduğu konferansa, İsrail hapishanelerinde uzun yıllar kalan ve serbest bırakılan tutukluların da katıldığını belirten Neccar, El-Meğaribe Mahallesi'nin tanıtılması, nüfusunun tespiti ve bölge sakinlerine destek için yardım fonu oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi.

İsrail ordusu, bir dönem Filistinlilerin yanı sıra Fas, Cezayir, Tunus, Libya ve Moritanya asıllıların da yaşadığı Kudüs'te bulunan El-Meğaribe Mahallesi'ni, tarihe "Altı Gün Savaşları" olarak geçen 1967 yılındaki Arap-İsrail savaşı sonrası işgal etmişti.
Kaynak: AA