Hatay'da 'Gazeteciler Günü' Etkinliği

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, "3 yıldır serin kanlı ve sağduyulu yayınlarından dolayı Hatay basınına teşekkür ediyorum" dedi.

Lekesiz, "Gazeteciler Günü" dolayısıyla Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) tarafından bir otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, basın dünyasının dün olduğundan çok daha etkili konuma geldiğini söyledi.

Bugün dünyanın herhangi bir köşesinde konuşan bir kişinin basın aracılığıyla tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar çoğa hitap etme imkanı bulabildiğine dikkat çeken Lekesiz, bu durumun basın mensuplarının da ne kadar çok veya az sorumlu davranması gibi zorunluluğu beraberinde getirdiğini belirtti.

Hatay basınının sorumluluğunu yerine getirmesi konusunda üzerine düşeni yaptığını ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
"Bugünlerde Suriye'de yaşanılan olumsuzluk nedeniyle yakın akrabalık ilişkilerimiz, tarihi bağlarımız dolayısıyla Hatay da nazik günlerden geçmektedir. Birileri komşumuzda olduğu gibi ilimizde de kutuplaşma ikliminin yansımasını istiyor, ilimizde çatışma yaşanmasını, kardeşlik ikliminin bozulmasını isteyenler olabilir. Hataylılar olarak bu zamana kadar buna izin vermedik. 3 yıldır serin kanlı ve sağduyulu yayınlarından dolayı Hatay basınına teşekkür ediyorum."
Lekesiz, yorumun, haberin önüne geçmemesi, haberde ve eleştiride düzeyin muhafaza edilmesi konusunda da gerekenin yapılmasını tavsiye etti.
Haberin, düşünce ve bilgilerin iletilmesine aracılık etmesinde, toplumun bilgilenmesinde, farklı fikirlerin dile getirilmesinde en etkili rolü basının oynadığını aktaran Lekesiz, demokrasi ve kamuoyu arasındaki güçlü bağ düşünüldüğünde basının üstlendiği bu rolün değerinin çok daha iyi anlaşılacağına işaret etti.
Etkinliğe katılan eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin de Türkiye'de basın özgürlüğünün daha da tahkim edildiği ve uluslararası standartların egemen olduğu bir sürece girmesini temenni etti.
CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ise özellikle yerel basının problemlerinin çözülmesi aşamasında kendilerine düşen ne görev varsa yapacaklarının sözünü verdi.
Cemiyet Başkanı Ahmet Yetişen de etkinliğe katılanlara teşekkür etti.
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni ise özellikle yerel basının sorunlarının takipçisi olduklarını, bu sorunların çözümü noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Uluslararası ilişkiler konusunda Akdeniz'in önemli bölge olduğunu ifade eden Yeni, "İlk hedefimiz, Akdeniz ülkeleri gazeteciler forumunu gerçekleştirmek. Buna hızlı başladık. Akdeniz ülkelerindeki meslektaşlarımızla işbirliği yapma, bölgenin tanıtımına katkı sağlama konusunda çeşitli çalışmalar yapacaklarını aktardı.
Konuşmaların ardından meslekte 25 yılını dolduran gazetecilere plaket verildi.

Kaynak: AA