Emekli-sen Finike Şubesi Açıldı

DİSK'e bağlı Emekli-Sen, Finike şubesi düzenlenen törenle açıldı.

Emekli-Sen Finike Şube Başkanı Metin Ulutürk, törende yaptığı konuşmada, günümüzde örgütlü yapılanmanın artık vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek, çağdaş toplumların olmazsa olmazları arasında sendikalaşmanın bulunduğunu söyledi.

Emeklilerin ekonomik olarak büyük sıkıntı çektiklerini iddia eden Ulutürk, "Türkiye'de en düşük emekli aylığı 2 bin lira olmalı. Emeklilerden, muayene ücreti, katkı payı ve ek ücret alınmasına son verilmeli. Çalışan emeklilerden sosyal güvenlik destek primi alınmamalı, çocuklarımızın ve torunlarımızın gerekli eğitime ulaşmaları için, eğitim her aşamada parasız olmalıdır. Ayrıca banka promosyonları emeklilere de verilmelidir" diye konuştu.

Ulutürk, her türlü hak aramada, sosyal yaşamda sendikalaşma ve örgütlenmenin olmadan seslerini duyurmanın mümkün olmadığını bildirdi.
Konuşmanın ardından açılış kurdelesi, Finike Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuna, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar ve Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen tarafından kesildi.
Törene, DİSK Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, Sosyal İş Antalya Şube Başkanı Hüseyin Kaplan ve üyeler katıldı.

Kaynak: AA