Çavuşoğlu Açıklaması

AB Bakanı ve Başmüzakareci Mevlüt Çavuşoğlu, 30 Mart’ta bahar temizliği yapacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu Açıklaması

AK Parti Antalya İlçe Başkanları Tanıtım Toplantısını Antalya Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda törenle yaptı. Toplantıya Çavuşoğlu’nun yanı sıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, Milli Savunma eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Mevlüt Çavuşoğlu, yerel seçimlerin Türkiye’nin 50 yılını şekillendirecek bir seçim olduğunu belirterek "30 Mart’ta bir bahar temizliği yapacağız” diye konuştu.

BAŞBAKAN 2009 SEÇİMLERİNDE ÇIKAN SONUCA ÇOK ÜZÜLDÜ
Aday tanıtım toplantısında konuşan AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakanın 2009 seçimlerinde Antalya’dan çıkan sonuca üzüldüğünü ifade ederek şöyle konuştu: “Başbakanımız, Belediye Başkanımız Menderes Türel ile beraber Antalya’ya çok hizmet getirmiştir. 2009 seçimlerindeki bu üzüntüye rağmen Başbakanımızın Antalya’ya, Antalyalılara güveni tamdır. Elbette biz de o güveni boşa çıkarmayacağız. 30 Mart’ta Antalya’da eskiyi atıp yeniyi getireceğiz.”

30 MART SEÇİMLERİ HAYATİ ÖNEME SAHİP
30 Mart seçimlerinin sadece Antalya için değil tüm Türkiye için hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Bugün Türkiye’yi birilerinin nereye götürmek istediklerini siz çok iyi biliyorsunuz. Biz Ak Partililer olarak milletin üzerinde hiçbir güce, hiçbir vesayete boyun eğmeyiz. Hiçbir gücü tanımayız. Biz ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyoruz. Bugün Türkiye’yi bir yerden bir yere götürmek isteyenler şunu unutmasın, biz selde akıp giden kütük değil, çınar gibiyiz. Bizim kimseyle kavgamız olmadı, biz kavgamızı milletimiz için yaparız. Hiç kimseye husumet beslemedik. Biz barıştan, huzurdan yanayız ve Türkiye’nin var olan sorunlarının çözümünden yanayız. 30 Mart’ta Başbakanımızın ve Antalyalıların beklentilerini karşılayacağız.”

BİZİM DAVAMIZ GÜNLÜK BİR HEVES DEĞİL
Yerel seçimlerde Antalya’yı yaşadığı sıkıntıdan kurtaracaklarını ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin kaderi Antalya’nın kaderi ile sıkı sıkıya bağlıdır. Bu dava bizim davamız günlük bir heves değil ya da saman alevi gibi yanıp sönecek bir dava değildir. Elleri nasırlı annelerimizin, üniversite önünde tekme tokat dövülen kızlarımızın üzerine kurulmuş bir davadır. Bu kazanımlarımızı inşallah bir taraftan muhafaza edeceğiz, diğer taraftan da ülkemize yeni kazanımlar kazandıracağız.”

30 MART SEÇİMLERİ TÜRKİYE’NİN 50 YILINI ŞEKİLLENDİRECEK
30 Mart seçimlerinin hafife alınamayacağını dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Bu yerel seçimler Türkiye’nin 50 yılını şekillendirecek bir seçimdir. 30 Mart’ta bir bahar temizliği yapacağız. Antalya’nın pasını, pisini temizleyeceğiz. Çalışmayanları görevlerinden uzaklaştıracağız, yerine hizmet edecek arkadaşlarımızı seçeceğiz.”

ADAYLARI SORGULAMA ZAMANI DEĞİL
Adayları seçerken çok titiz davrandıklarını söyleyen ve adaylara sahip çıkılmasını isteyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün adaylarımızı sorgulama zamanı değildir, gün adaylarımızın etrafında kenetlenme zamanıdır. Seçimlere de bu anlayış içinde gideceğiz” dedi.

Çavuşoğlu’nun konuşması partililerin attığı sloganlarla sık sık kesilirken, salona giren bir grup Antalyaspor taraftarı ‘Ak Parti uyuma bize stat yap’ sloganı attı. Taraftarlara yanıt veren Çavuşoğlu, “33 bin kişilik stadı Antalya’ya kazandırıyoruz. Merak etmeyin” dedi.

OPERASYONLARDAN MEDET UMAN İHANET İÇİNDEDİR
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel de, Ankara’yı bırakıp Antalya’ya hayat borcunu ödemek için belediye başkanlığına aday olduğunu belirtti.

Menderes Türel, 30 Mart seçimlerinin Antalya ve Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Küresel güç odakları ve işbirlikçileri ne yaparsa yapsın, istedikleri kadar yeni operasyon yapmaya kalksınlar artık bu millet gerçeği görmüştür. Türkiye’nin karşısında, Türkiye’nin içinde bu ülkenin milli istihbarat teşkilatına karşı savaşan bir güç var. Türk istihbaratını dışarıda değil içeride de hançerliyorlar. Bu operasyondan siyasi rant çıkarmaya çalışanlar, kaos çıkarmaya çalışanlar, ekonomik kriz çıkarmaya çalışanlar aslında büyük bir ihanetin içerisindedir. İşte milletimiz bunu görmüştür, ihaneti görmüştür.”

SANDIKTAN ÜMİDİ OLMAYANLAR DERBEYE BEL BAĞLIYOR
Sandıktan ümidi olmayanların darbeye bel bağladığının ortaya çıktığını ifade eden Menderes Türel, Antalya sokaklarında İncil dağıtanların şimdi de Kur'an-ı Kerim dağıttığını söyledi.

Menderes Türel, “Milletin daha dün yobaz dediklerine bugün çiçek atanları, Antalya sokaklarında İncil dağıttıranların, ellerine Kur’an almamış olanların şimdi masalarında Kur'an-ı Kerim ile poz verdiğini, el öptüğünü gördü. Aziz milletimiz 30 Mart’ta darbecilere öyle bir tokat atacak ki, herkes şaşıracak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ve milletvekilleri ile birlikte 19 ilçenin belediye başkan adayları tek tek kürsüye çağırıldı.
Kaynak: İHA