Yıldızspor Best Olacak

Aydın’ın altyapı konusunda önde gelen ekiplerinden Yıldızspor, altyapı kadrosunda bulunan öğrencilerin ailelerine yönelik yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Yıldızspor Best Olacak

Aydınspor 1923’ün doktorluğunu yapan Psikiyatrist Dr. Muhammet Gökhan Aksu, Yıldızsporlu miniklerin ailelerine seminer verdi. Aksu, Yıldızspor’un ‘Beceri, Eğitim, Sağlık ve Transfer (BEST) Projesi’ni anlattı. Futbolun asla sadece futbol olmadığını belirten Aksu, Yıldızspor’un hayatı futbol aracılığıyla miniklere öğrettiğini ifade etti.


Futboldaki dayanışma ve yardımlaşmanın hayata uygulanması gerektiğine dikkat çeken Aksu, “Öğrencilere sağlıklı bir kimlik kazandırmaya çalışıyoruz. BEST projesi ile çocuklarımızın becerilerini keşfetmesini sağlamayı, eğitim almalarını, sağlıklı olmalarını ve son olarak transfer olmalarını amaçlıyoruz.”dedi.

Liverpool’un fenomen oyuncularından Bill Shankly’nin ‘Birinciysen birincisin, ikinciysen hiçbir şey’ sözünü hatırlatan Aksu, “Yıldızspor, bu mesajı altyapıda kaldırmayı amaçlıyor. Hedefin sportif başarı olmadığını, bireyselliğin yanında yakım olabilmesini anlatıyor. Çocuklara hak ediyorsa, başarılı olmayı, hakemlerle uğraşmamayı, tam anlamıyla spor kültürünü anlatmayı amaçlıyor. Altyapı eğitimi alan çocukların hedefi olması gerektiğini anlatıyor” ifadelerini kullandı.

Yıldızspor’un antrenör kadrosunun ve yöneticilerinin de katıldığı seminerde konuşan Yıldızspor Başkanı Kaya Özcan, seminere katılan ailelere teşekkür etti. Özcan, Yıldızspor’un her kategorisinde oynayan oyuncuların kıymetli olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA