Necati Şahin Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ’ın şoför esnafına rakip olmaması gerektiğini söyledi.

Necati Şahin Açıklaması

Bursa Minibüsçüler Odası üyeleri ile bir araya gelen Necati Şahin, minibüsçü esnafının problemlerini dinleyerek, toplu ulaşım sıkıntılarına ilişkin projelerini paylaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ulaşıma ilişkin aldığı kararlar sebebiyle eleştiren Şahin, "Allah kimseyi güç zehirlenmesine uğratmasın. İnsanın gözü hiçbir şeyi görmüyor. Güç zehirlenmesi yaşayan insan, 'Ben yakar, yıkar, asar, keserim' diyor. Şu andaki zihniyet de icraatlarına bu şekilde devam ediyor" dedi.

"BURSARAY YÜZDE 25 KAPASİTE İLE ÇALIŞIYOR"
Bursaray’ın çalışmasına ilişkin bazı tespit ve değerlendirmelerde bulunan Necati Şahin, dünyanın her yerinde raylı sistemlerin 2,5 dakika arayla sefer yaptığını oysa bunun Bursa’da 10 dakika olduğunu ifade etti.

1992 yılında Bursa için yapılan raylı sistem projesinde de sefer aralığının dünyadaki örnekleri gibi 2.5 dakika olduğunu hatırlatan Necati Şahin, bunun uygulanmadığını belirterek, "Yani tam kapasite ile çalıştığını söyledikleri raylı sistem, yüzde 25 kapasite ile çalışmış oluyor" dedi.

"GECE YARISI ULAŞIM İŞKENCE"
Ulaşımdaki sıkıntılar dolayısıyla Bursa'da gece saat 24.00'den sonra hayatın durduğuna dikkat çeken Şahin, bu saatten sonra Bursa’da bir yerden bir yere gitmenin işkence olduğunu söyledi.

BURULAŞ’ın gece yarısından sonra saat başı çalışan otobüsler ile iki katı fiyata yolcu taşıdığını, bunun haksız bir durum ortaya çıkarttığına dikkat çekti. Şahin, "Takside bile gece tarifesi kalmamışken Belediyenin bu uygulaması tamamen art niyetli bir durum. Öğrencilerden geceleri yollarda perişan olduklarına ilişkin yoğun şikayetler ulaşıyor bizlere. Minibüsçü esnafı hizmete hazır. Minibüsçü esnafını koy saat 24.00’den sonra Santral Garaj’a hizmet yapsın. İnşallah biz göreve geldiğimizde Bursa ulaşım ana planını hep beraber, konunun uzmanı kişilerle masaya yatıracağız. Ulaşımdaki hedefimiz, toplu ulaşım. Belediyenin parasını çarçur edeceğinize su ve ulaşıma kaynak bulunmalı. Bunlar en doğal insan hakkı, kamu hizmeti. Sudan da para kazanma, ulaşımdan kazanma. Biz geldiğimiz de BURULAŞ, minibüsçü esnafın rakibi olmayacak" diye konuştu.

"İSTANBUL FİRMALARI BURADA ÇALIŞIYOR"
Necati Şahin’in Minibüsçüler Odası’nı ziyaretine katılan Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Ramazan Umur da, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi Bursa'ya ilk tanıtan kişinin kendisi olduğunu, ama ulaşıma ilişkin politikaları dolayısıyla ilk acısını çekenin de kendisinin olduğunu söyledi.

Belediyenin asli görevinin toplu taşıma, su ve çöp olduğunu belirten Umur, "Toplu taşımanın yüzde 50'sini biz kendimiz yapıyoruz. Ama maalesef dışlanıyoruz. İstanbul'dan büyük firmalar gelmiş burada çalışıyor. Bizim minibüsçü kardeşimin bundan haberi yok" diye sıkıntılarını dile getirdi.
Kaynak: İHA