Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl’de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan gelişmelerin çözüm sürecinden kaynaklandığını söyleyerek, ”Ülkede huzur sağlama çabası var.

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl’de
Bu son dönemlerde olanlarının önemli bir kısmı bundan kaynaklanıyor. Birileri istiyor ki kardeş kardeşle kavga etsin, birileri istiyor ki Türkiye’de enerjimizi kendi iç kavgalarımıza harcayalım” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl İl Başkanlığı'na atanan 23. dönem Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ile birlikte Bingöl’e geldi. AK Parti Bingöl İl Başkanlığı önünde toplanan partililerce karşılanan Bakan Yılmaz, Türkiye gündemini değerlendirdi. Türkiye’deki son gelişmeleri kamuoyu tarafından ibretle izlendiğini kaydeden Bakan Yılmaz, ”Bazıları bütün gayretleriyle Türkiye’nin önüne kesmeye çalışıyor. Başbakanımıza saldıranlar, Başbakanımızı her türlü zorluğu çıkarmaya çalışanlar, tuzak kurmaya çalışanlar aslında millete tuzak kuruyorlar, aslında Türkiye’ye tuzak kurmaya çalışıyor fakat bütün tuzakların üstünde yüce Rabbimizin ve milletimizin takdiri var. İnşallah bütün tuzaklar boşa çıkacak” dedi.

Türkiye’deki son gelişmelerin çözüm sürecinden kaynaklı olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, ”Yaklaşık 1 yıldır senedir bu bölgemizde bir huzur var. Şehit haberleri almıyoruz çok şükür, kardeş kavgası duymuyoruz, henüz istediğimiz noktada değil belki ama bayağı yol aldık. Bir çözüm süreci var. Ülkede huzur sağlama çabası var bu son dönemlerde olanlarının önemli bir kısmı bundan kaynaklanıyor birileri istiyor ki kardeş kardeşle kavga etsin, birileri istiyor ki Türkiye’de enerjimizi kendi iç kavgalarımıza harcayalım halbuki biz bunu istemiyoruz biz kardeşlik istiyoruz” İfadelerini kullandı.

“DEMOKRASİDE DAHA İLERİ GİDECEĞİZ”
Önümüzdeki günlerde TBMM’ye yeni bir demokrasi paketi sunacaklarını kaydeden Bakan Yılmaz, ”Demokraside daha ileriye gideceğiz daha ileri adımlar atacağız önümüzde günlerde meclisimize bir demokrasi paketi daha götürüyoruz. İnşallah bu sonda olmayacak yeni, yeni paketler götüreceğiz yeni, yeni demokrasi adımları atacağız kim ne derse desin biz daha özgür bir ülke olacağız daha demokratik, daha bağımsız bir ülke olacağız. Dünya’da da çok daha söz sahibi, çok daha güçlü bir ülke haline geleceğiz. Her geçen yıl bunun olduğunu görecekseniz” şeklinde konuştu.

“İÇERİDEN DIŞARIDAN SALDIRIYORLAR”
Dünya’da yaşanan krizlere rağmen Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini söyleyen Bakan Yılmaz, ”Dünya’da bu kadar kriz var. Avrupa’da işsizlik diz boyu bir çok ülke borç batağına batmış durumda fakat Türkiye bu zor zamanlarda dahi büyümeye devam ediyor. İçeriden dışarıdan saldırıyorlar krizler yaşanıyor bölgemizde Suriye başta olmak üzere bir yangın var fakat bütün bunlara rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor nasıl büyümeye devam ediyor güçlü bir liderimiz, güçlü bir hükümetiz, güçlü siyasi istikrarımız olduğu için” dedi.

“SİYASİ İSTİKRARI BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Türkiye’de yaşanan gelişmelerle birlikte siyasi istikrarı bozulmaya çalışıldığını vurgulayan Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
”Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışıyorlar, halkımızın ekmeğiyle oynamaya çalışıyorlar. Bakın son dönemlerde ne oldu? Faizler artı değil mi? Dolar yükseldi değil mi? Borsada bazı düşüler yaşandı değil mi? Peki kime zarar verdi bu? Milletimize zarar verdi, ülkemize zarar verdi. Bu işlerden kim kazançlı çıktı? Bunu sormak lazım. Türkiye’de yaşayan hiçbir insan kazançlı çıkmadı. Görüşü ne olursa olsun, partisi ne olursa olsun, mensubiyeti ne olursa olsun aynı gemide yaşıyoruz değerli kardeşlerim. Biz aynı gemide yaşıyoruz. Birileri milli iradenin üstünde olmaya çalışıyor. Sizin seçtiğiniz insanların karşısına çıkıp, onları yıpratıp istikrarı bozmaya çalışıyorlar. Başka türlü bir anlam da milletin iradesine müdahale etmeye çalışıyorlar. Ben inanıyorum ki, 30 Mart'ta, önümüzdeki seçimlerde Bingöl halkı, bu halkın iradesine, bu milletin iradesine müdahale etmeye çalışanlara bir kere daha ‘Hayır’ diyecek. 30 Mart seçimleri artık yerel bir seçimin ötesine geçmiştir. 30 Mart seçimleri, artık bir referandumdur. Herkes kararını verecek. Başbakandan mı yanayız, başbakana tuzak kuranlardan mı yanayız? Bu kararımızı vereceğiz. Milletin iradesinden mi yanayız, milletin iradesine müdahale edenlerden mi yanayız, bu kararımızı vereceğiz. Bingöl halkı inşallah 30 Martta sandıklara gidecek ve oyunu kullanacak.”
Kaynak: İHA