Erciyes'te Hafta Sonu Yoğunluğu

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Kuraklık nedeniyle birçok kayak merkezi kar sıkıntısı yaşarken, Erciyes'te yapay kar makineleri sayesinde toplam uzunluğu 12 kilometreyi bulan pistlerde kayak yapılabiliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki diğer kayak merkezlerinin aksine Erciyes'te yoğunluk yaşandığını söyledi.

Hacılar, Hisarcık ve Tekir kapılardaki pistlerde kayak yapılabildiğini ifade eden Cıngı, "Türkiye'de şu anda kayak yapılabilen tek kayak merkezi Erciyes. Bundan dolayı Türkiye'nin birçok yerinden kayak severler hafta sonu Erciyes'e akın etti. Pistlerimizde kayak yapabiliyorlar. Kar sadece Türkiye'de değil Avrupa'daki kayak merkezlerinde de sıkıntı. İnşallah önümüzdeki günlerde kar yağışı olur ve Türkiye genelindeki tüm kayak merkezlerimizde kayak yapılabilir" şeklinde konuştu.

Cıngı, Kayseri Erciyes Kayak Merkezi olarak yapmış oldukları yatırımların karşılığını aldıklarını ifade etti.

Gruplar halinde gelen üniversite öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlar gondol tipi teleferiğin önünde uzun kuyruklar oluştururken kızak ve kayak pistlerinde de yoğunluk yaşandı.
Kaynak: AA