Uludağ'da Arapların Kar Keyfi

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden olan Uludağ'da kar kalınlığı son yağışlarla birlikte 14 santimetreye yükseldi.

Uludağ'da Arapların Kar Keyfi
Zirveye gelen Arap turistler ise karın keyfini doyasıya çıkardı.
1.5 aydır yağışın olmadığı Uludağ'da dünkü yağışlarının ardından kar kalınlığı 5 santimetre daha yükseldi. Bugün kar yağışının beklenmediği zirvede kar kalınlığı 14 santimetreye kadar yükseldi. Yetkililer, önümüzdeki çarşamba gününe kadar zirvede kar yağışı beklemediklerini söylediler. Uludağ'da karın bu sezon az yağması otel işletmecilerini sıkıntıya soktu. Yağışlarının olmaması sebebiyle oteller boş kalırken, kimi işletmeciler ise karın yağmaması yüzünden suni karın gündeme gelebileceğini söyledi.

Pistlerin yetersiz kar olması sebebiyle boş kaldığı Uludağ'da bazı pistler ise doldurularak kayak yapılacak vaziyete getirildi.

Orta Doğu ülkelerinden gelen Arap misafirler de karın tadını doyasıya çıkardı. Kar üzerinde kayak yapan Arap konuklar, Uludağ'ın doğa harikası görüntüsüne hayran kaldıklarını belirterek, "Uludağ'da sık sık gelirim. Burası çok güzel bir bir yer. Türkiye'de kış turizmi akla gelince ilk olarak Uludağ'ı biliyoruz. Bu sene kar biraz az yağdı ama yine de burası çok güzel" dedi.

Kaynak: İHA